Connect with us
Kamara impreuna cu baietelul la spital

Știri

Kamara a postat un filmuleț emoționant. Cum se simte micuțul Leon după operație

Kamara a postat un filmuleț emoționant. Kamara dezvăluie noi detalii despre starea de sănătate a fiului său, Leon, care este tratat în Turcia. Micuțul a fost diagnosticat cu tripareză spastică, o boală cruntă care îl împiedică să se bucure de copilărie. Însă, micuțul este un luptător și deși trece prin clipe grele, are puterea să zâmbească când tatăl lui este lângă el.

Nu plânge, dar se simte în vocea lui că suferă! Suferă enorm Kamara. Artistul al cărui copilaș, Leon, de doar cinci ani, se luptă cu dârzenie pentru a-și găsi ”echilibrul”.

Diagnosticul, crunt: tripareză spastică! Micuțul se folosește doar de un braț, poartă pampers, cântărește 10 kilograme și are nevoie de supraveghere permanentă. Mușchii îi sunt scurți și genunchii încovoiați. Are mâna stângă și membrele inferioare inerte.

Nu a mers niciodată, dar vrea s-o facă și, de aceea, și-a luat în piept suferința. Suferința pe care, așa, micuț cum e, știe că nu are cum s-o ocolească.

Leon este la primul transplant de celule stem, dar adevăratul chin vine după aceea: atunci când trebuie să suporte, luni bune, acele seringilor care-i vor înțepa trupul firav.

Și va mai trece prin alte cinci transplanturi, iar, în final, ultimul test, încă o intervenție. E cale lungă! Important, Leon este un copil maturizat timpuriu. ”Un luptător”, spune tatăl său. Nici nu era nevoie s-o facă. Se vede!”

Leon, în vârstă de doar 5 ani, suferă de o boală teribilă, care îl împiedică să crească cum trebuie. Cântărește doar 10 kilograme și își folosește doar un braț și nu a mers niciodată. Acesta urmează un tratament în Turcia, unde va trece prin mai multe intervenții chirurgicale pentru transplant de celule stem.

A făcut deja primul transplant, dar acum trece prin adevăratul chin, fiind nevoită timp de șase luni injecții în mușchi și va face kinetoterapie și fizioterapie, după cum declară chiar tatăl lui.

Micuțul Leon mai are putere să zâmbească

Kamara apostat un filmuleț emoționant. Deși are trupul firav și e chinuit de boală, Leon uimește pe toată lumea cu puterea lui. „Lupți ca un leu, micuțul meu, Minune de la Dumnezeu’, a scris Kamara și pe contul lui de facebook alături de o poză cu micuțul. Pentru a le arăta tuturor că fiul lui este pe drumul cel bun și e pregătit să lupte împotriva bolii, artistul a publicat și un filmuleț extrem de emoționant cu fiul lui, realizat după prima intervenție chirugicală din Turcia.

Băiețelul zâmbește când își vede tatăl lângă el și cântă împreună cu artistul o melodie de Joe Dassin.

Ce a declarat Kamara despre operația suferită de micuțul Leon

„Se simte foarte bine. Operația a decurs bine, urmează, deocamdată, zece zile de kinetoterapie, fizioterapie și injecții în mușchi. Astea vor fi făcute timp de șase luni. Pe 30 mai, va mai face un transplant … Stăm aici până pe 2 iunie. Vom ști atunci cum evoluează… Lui Leon i se mai administrează, injectabil, toxină botulinică, este pentru relaxarea mușchilor, ca să lucreze mai bine la kineto. Va continua tratamentul la București”, a declarat Kamara pentru Cancan, fiind dărâmat de suferința fiului lui.

Citește și:

„Va mai suferi încă patru operații, iar la final, i se va face rizotomie dorsală, care va încununa, ca să zic așa, tot tratamentul. Va trebui să poarte o lungă perioadă niște ghetuțe„, a mai mărturisit artistul, precizând că Leon este un luptător.

Cât costă tratamentul

Kamara apostat un filmuleț emoționant. Aproximativ 85.000 de euro este suma totală de care are nevoie Kamara pentru tratamentul cu care l-ar putea face pe Leon un copil aproape fericit. Pentru fiecare intervenție dintre cele șase, una fiind făcută deja, artistul trebuie să plătească aproape 14.000 de euro, incluzând și costurile deplasării în Turcia. Dar mai e nevoie de ultimul examen medical, în Statele Unite, unde costul intervenției este de încă 100.000 de euro, sau în Germania, 50.000 de euro.

Sursă: www.libertatea.ro

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top