Connect with us
Klaus Iohannis critică rectificarea bugetară făcută de Guvern

Știri

Klaus Iohannis critică rectificarea bugetară făcută de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că rectificarea bugetară anunţată de Guvern reprezintă „o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale”, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„În privinţa Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României consideră că rectificarea bugetară anunţată reprezintă o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca prin constrângeri bugetare activitatea unei instituţii fundamentale.

Consecinţele sunt grave asupra acţiunilor preşedintelui României şi, implicit, a reprezentării statului român. După ce în repetate rânduri actuala majoritate parlamentară a încercat să amputeze prerogativele preşedintelui României, acum Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar”, a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Iohannis consideră că rectificarea este o încercare de bloca activitatea instituției

„Consecințele sunt grave asupra acțiunilor președintelui României și implicit a reprezentării statului român(…). Guvernul a apelat la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu este vorba despre Klaus Iohannis, este vorba despre statul român și despre cetățenii săi”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Vă amintim că Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, Administrația Prezidențială a transmis către Guvern o adresă în care arată de ce rectificarea de amploare ar bloca activitatea în acest an.

Citește și Rectificare bugetară. De unde se taie bani și cine primește mai multe fonduri

„Cu toate acestea, Guvernul a ignorat toate argumentele și a mențiunut reducerea creditelor bugetare(…). Avem dovada clară că reducerea bugetului Administrației Prezidențiale este o decizie bazată pe acțiuni strict politice. Guvernul împiedică președintele să-și îndeplinească atribuțiile sale. Administrația Prezidențială a transmis o nouă adresă Ministerului de Finanțe în care a cerut modificarea fișei de rectificare bugetară”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top