Connect with us
Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Sfântul Andrei. Președintele a scris un mesaj pe contul său de socializare în care le-a urat românilor...

Știri

Klaus Iohannis, mesaj pentru români de Sfântul Andrei

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru români de Sfântul Andrei. Președintele a scris pe contul său de socializare o urare de bine pentru cei care își sărbătoresc onomastica.

Klaus Iohannis, mesaj de Sfântul Andrei

”Ziua Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, este un bun prilej să ne gândim la istoria noastră şi la cât de importante sunt valorile creştine, statornicia şi voinţa într-o societate. Astăzi, când îl sărbătorim pe părintele spiritual al românilor, vă urez tuturor celor care îi purtaţi numele sănătate, fericire şi încredere în viitor. La mulţi ani!”, a scris preşedintele Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Peste 800.000 de români poartă numele Sfântului Andrei

Peste 800.000 de români poartă numele Sfântului Apostol Andrei, anunţă Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul Apărării consemnează că aproximativ 1.700 dintre aceştia sunt în Armată.

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei. Urări, sms-uri și felicitări de la mulți ani

„În România sunt 811.005 persoane care poartă numele Sfântului Andrei”, anunţă, pe pagina de Facebook, Ministerul Afacerilor Interne, urându-le „La mulţi ani” sărbătoriţilor.

Sfântul Andrei este prăznuit de creștinii ortodocși în data de 30 noiembrie. Sărbătoarea este marcată cu cruce roșie în calendar.

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, ocrotitorul României, fost fiul lui Iona din Betsaida. înainte de a se alătura Mântuitorului, el a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și martor la Botezul Domnului.

Potrivit Sfântului Matei, Sfântul Andrei a fost cel dintâi apostol chemat de Iisus Hristos. După Pogorârea Duhului Sfânt, el s-a dus în Sciția (teritoriul Dobrogei de astăzi) pentru a creștina populațiile de aici, dar și în teritoriile de dincolo de Prut. Până să ajungă aici, a predicat și pe teritoriul Asiei Mici.

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei. Urări, sms-uri și felicitări de la mulți ani

Sfântul Andrei a fost răstignit în timpul persecuției creștinilor, pe o cruce sub formă de X, care a devenit cunoscută drept „crucea Sf. Andrei”. Moaștele sale se află în Grecia, la Patras.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top