Connect with us
La ce temperatură este recomandat să setăm aerul condiționat pe timpul verii

Stil

La ce temperatură este recomandat să setăm aerul condiționat pe timpul verii

La ce temperatură este recomandat să setăm aerul condiționat pe timpul verii

Aerul condiționat pe timpul verii, pare să fie un ”must” pentru majoritatea românilor, însă știm oare care este temperatura recomandată la care trebuie să fie dat acesta?

Aparatele de aer condiţionat trebuie verificate şi curâţate anual, iar temperatura trebuie setată cu cel mult 10°C sub cea din exterior pentru pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii, recomandă reprezentanţii furnizorului de profil Daikin România.

Verificarea periodică a unităţilor de aer condiţionat asigură o durată lungă de viaţă şI funcţionarea la calitate optimă a aerului furnizat.

“Deşi folosirea unui aparat de aer condiţionat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenţei unui virus, un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii”, potrivit companiei deţinute de grupul Daikin, înfiinţat în Japonia.

Pe lângă întreţinerea periodică, care presupune curăţirea componentelor interne ale aparatului de aer condiţionat şi preîntâmpină dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitată setarea aparatului de aer condiţionat la temperaturi prea joase.

Potrivit standardelor internaţionale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu peste 6 °C sub cea de la exterior.

Ce fac temperaturile mai mici

Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas şi gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli.

Acest lucru nu se intampla in cazul aparatelor de aer conditionat portabile cu functii de dezumidificare incluse.

În zilele caniculare, diferenţa poate creşte, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de şoc termic cauzat de diferenţele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald şi invers.

Specialistul ne sfătuişte să ţinem cont de câteva reguli, care să ne ferească de orice pericol:

1. Reglaţi temperatura aerului condiţionat, astfel încât să nu existe o diferenţă mai mare de 10 grade între cea de afară şi cea din casă sau maşină. Problemele tind să apară atunci când diferenţa de temperatură este resimţită de organism ca fiind una foarte mare;

2. Evitaţi contactul direct cu aerul condiţionat şi direcţionaţi-l către mijlocul camerei. Dacă totuşi vă aflaţi într-un mediu în care nu îl puteţi evita, încercaţi să vă protejaţi şi purtaţi o eşarfă în jurul gâtului;

3. Dacă nu aţi respectat aceste reguli şi aţi rămas „înţepenit”, faceţi o evaluare la fizioterapeut pentru a localiza problemaşi a o rezolva printr-un program de recuperare medicală ce poate combina diverse tehnici şi proceduri: terapie manuală, laserterapie, electroterapie, masaj, taping etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top