Connect with us
Laurei Codruţa Kövesi confirmată de Consilierul European ca procuror-șef european

Știri

Laurei Codruţa Kövesi confirmată de Consilierul European ca procuror-șef

Laura Codruța Kovesi mai face un pas spre funcția de procuror șef european. Consiliul European a confirmat-o pe fosta șefă DNA în funcita de procuror șef, conform unui comunicat dat publicitații luni.

Dacă aceasta este votată în Parlamentul European, va conduce cel mai temut departament de justiție la nivel european, care s-a inființat recent și care urmează șă-și demareze activitatea imediat după ce are un șef.

Koveși este fosta șefa DNA, care în prezent ocupa funcția de procurorîn cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România.

„Procurorul șef european va organiza activitatea Biroului Procurorului Public European (EPPO) și reprezintă Biroul în contactele cu alte instituții UE, țări membre și state terțe. Kövesi va fi asistată de doi adjuncți și va prezida colegiul procurorilor, care vor avea sarcina să definească strategia și regulile interne și vor asigura coerența în și între cazuri”, se arată în comunicatul Consiliului European.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top