Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu ajunge în instaţă. Ce se întâmplă cu Ministrul Muncii

Știri

Lia Olguța Vasilescu a anunțat ce se va întâmpla cu indemnizațiile pentru mame

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut un anunț foarte important pentru mamele din România. Oficialul guvernamental nu dorește să renunțe la plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului, dar a făcut noi precizări în acest sens.

Lia Olguța Vasilescu susține că indemnizațiile vor fi plafonate la zece mii de lei, după ce s-a ajuns în situația ca unii părinți să încaseze și 35.000 de euro pe lună pe timp de concediu.

„Cred că s-a făcut foarte mult tapaj pe această plafonare, cert este că 99% dintre mămici nu vor fi afectate sub nicio formă, e vorba doar de 600 de persoane care se află în plată cu sume colosale de peste 10.000 de euro, nu ne mai putem permite să se întâmple, cred că suntem unici în lume. Cel mai mult se ia în Germania, 1.800 de euro, la noi se iau 35.000 de euro aflaţi în plată şi avem dosare în lucru care vin chiar cu sume mai mari”, a spus la România TV ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Citește și: Premierul Sorin Grindeanu a făcut anunțul așteptat de toate mamele

În urmă cu o săptămână, ministrul Muncii declara că intenționează să modifice și procentul de 85%, precizând că sunt aproximativ 600 de persoane care au în plată sume de peste 40.000 lei.

 „Nu e normal să plăteşti 16%, şi după să iei 85%.Se transformă în industrie. Observam din anchete sociale ca sunt foarte multe mamici care nu au un loc de munca stabil, dar, pentru faptul că scriu pe nişte bloguri, primesc sume de bani fictive şi le primesc pentru un an de zile, plătesc un impozit mai mic. Dacă vreţi o să va punem o lista cu top 10 beneficiari.

Sunt şi fotbalişti care se retrag din activitate, au contracte de zeci de mii de euro şi nu este corect. E vorba de aproximativ 600 de persoane care au acum în plată sume peste 40.000 de lei şi mi se pare că este prea mult şi este o înşelătorie a statului român. Cu această plafonare nu vom afecta foarte multe persoane, dar cei care au bulversat sistemul vor trebui să se limiteze. Vom plafona la un procent din venit, dar nu mai mult de… anul trecut era pana la 3.400 de lei”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, Olguța Vasilescu a mai afirmat că nu este de acord să se prelungească perioada de concediu pentru creșterea copilului, ea afirmând că media în țările civilizate este de șase luni.

Pleacă Lia Olguța Vasilescu din Guvern?

În ceea ce privește zvonurile care dau tot mai sigură o remaniere a Guvernului, Lia Olguța Vasilescu a declarat că este pregătită să plece din Executiv, dar că nu se poate pune problema despre acest lucru:

„Nu mă tem de remaniere. Eu am în birou doar poza cu copilul meu. Atât. Sunt pregătită în orice moment să plec, dar nu se pune problema să plec din Guvern. Am văzut scenarii că aş fi avut scandal cu premierul. Am o relaţie foarte bună cu cei doi lideri şi nu se pun astfel de probleme”.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, foc și pară pe bărbatul cu mega-indemnizație de la stat

Citește și: Ministerul Muncii, anunt important pentru pensionari

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top