Connect with us
Lia Olguța Vasilescu a fost reclamată la CNCD pentru afirmațiile despre „gazare”

Politic

Lia Olguța Vasilescu a fost reclamată la CNCD pentru afirmațiile despre „gazare”

Uniunea Salvați România a sesizat luni Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut niște afirmații „denigratoare” la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, dar și la adresa persoanelor de etnie germană.

USR afirmă într-un comunicat că este „profund injustă și denigratoare” corelația făcută de Lia Olguța Vasilescu între „gazare” și apartenența lui Klaus Iohannis la etnia germană.

„A asuma că germanii, nu naziștii și colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva nu doar neadevărat, ci și josnic. A echivala toți vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur și simplu abject.

Citește și: USR cere PSD demiterea premierului Viorica Dăncilă: „Este o rușine pentru România”

Partidul Social Democrat a construit o campanie electorală pe discriminare și xenofobie și acum continuă cu impunitate. Se pare ca Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor”, a afirmatVlad Alexandrescu, liderul senatorilor USR.

USR arată în sesizarea adresată CNCD că atacul la adresa președintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sancționat potrivit dispozițiilor Ordonanței 137/2000.

„Declarațiile doamnei Olguța Vasilescu sunt de o gravitate extremă, pe care nici măcar necunoaşterea istoriei nu le poate justifica”, se precizează în comunicat.

„România nu a fost în niciun caz străină de Holocaust, deoarece în timpul conducerii mareșalului Ion Antonescu au fost uciși zeci de mii de evrei și de rromi.

Același mareșal Ion Antonescu pe care Lia Olguța Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de război într-un discurs din Parlament și îi depunea coroană de flori când actualul ministru era deputată din partea PRM”, adaugă senatorul Vlad Alexandrescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat, vineri seară, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei, aceasta afirmând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

3 Comments

3 Comments

  1. Salomon morel

    2018-08-28T11:04:14+03:00 at 11:04

    Nu văd ce e antisemit în ce a spus!

  2. Petru

    2018-08-27T16:05:07+03:00 at 16:05

    Cu asemenea afirmații Olguța Vasilescu ar trebui pedepsită cu închisoare!!!

  3. Fumi Genu

    2018-08-27T14:53:31+03:00 at 14:53

    Nu trebuie amestecate lucrurile, nu germanii au fost nazisti ci doar cativa ce trageau fum pe nas la Auschwitz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top