Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu, anunţ despre pensii: "Dacă am fi respectat legea pensiilor ..."

Știri

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ despre pensii: „Dacă am fi respectat legea pensiilor …”

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre pensiile românilor. Ministrul Muncii îi dă replica lui Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD i-a transmis un mesaj tranşant privind legea pensiilor.

Într-o intervenţie la Antena 3, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că legea pensiilor este o prioritate pentru Guvern şi trebuie adoptată cât mai repede.

Deşi Liviu Dragnea i-a cerut să prezinte explicaţii când este nevoie, ministrul Muncii susţine că nu va da date din Legea pensiilor până când aceasta nu va fi prezentată coaliţiei.

Citeşte şi Prognoza meteo: Iarna revine în forţă, ce se întâmplă cu vremea de astăzi

„În momentul în care coaliţia va da OK-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public. Până atunci nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede”, a spus ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a dat de asemenea asigurări că o nouă creştere a punctului de pensie în luna iulie este deja aprobată.

„Dacă am fi respectat legea pensiilor, așa cum este ea, am fi avut o scădere a punctului de pensie și nu o creștere a lui. Punctul de pensie, noi l-am crescut încă de la 1 iulie, la 1.000 de lei.

Nu am dezavantajat pensionarii. Pensia minimă a crescut la 1 iulie 2017, de la 400 de la 520 de lei, avem o creștere de 30%, apoi am avut o creștere pentru luna iulie 2018, punctul acesta este deja aprobat, este o creștere cu 60%, fața de punctul în care noi am preluat guvernare.

Ministrul a declarat că din februarie a fost eliminat CASS-ul

Din februarie, s-a eliminat CASS-ul și impozitul pe venit, care a ajuns la 0, iar de la data de 1 iulie 2017, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei.

Noi am făcut mod prin acte normative, care sunt în vigoare și am făcut-o legal, pentru a crește pensiile”, a spus ministrul Muncii.

Citeşte şi Prognoza meteo: Iarna revine în forţă, ce se întâmplă cu vremea de astăzi

Duminică seara, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că Lia Olguţa Vasilescu are „obligaţia fundamentală” de a da explicaţii şi a răspunde la toate întrebările care apar în spaţiul public, în special legat de legea salarizării.

„Este foarte important din partea Guvernului să prezinte în fiecare zi informaţii prin toate mijloacele, să iasă ministrul Muncii, să intre prin telefon, să facă conferinţe de presă, să explice, să arate, să scrie, să deseneze, să prezinte exemple, să aibă răspunsuri la toate întrebările apărute în spaţiul public.

Este o obligaţie fundamentală a ministrului Muncii în această perioadă şi sunt convins că va face acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea, la o emisiune TV.

Citeşte şi Veste despre pensiile din România! Anunţul a fost făcut acum

4 Comments

4 Comments

  1. cotea

    2018-02-06T23:36:38+02:00 at 23:36

    crucescu mati de boarfa olteneasca , din cauza ta or sa moara oamenii de foame , tu si clica porcului de dragnea, ma rog sa va crape si ultimul neuron din capatana plina de kacat, pe care o tineti pe umeri

  2. wagyna pysdoll

    2018-02-06T20:19:24+02:00 at 20:19

    s-a eliminat CASS-ul și impozitul pe venit in folosul exclusiv al celor cu pensii nesimtite. ce s-a dat in plus prin majorarea pct de pensie s-a pierdut prin inflatie, care dela -2% se apropie de 5% si prin majorarea generala si uneori aberanta a preturilor. asa ca madam karateka, mars inapoi in staul!

  3. linaura catalina buzea zarnescu

    2018-02-06T11:16:23+02:00 at 11:16

    eu cred ca ar trebuii sa avem mult respect pentru acesti oameni ce muncesc pentru noi poporul roman; si daca dificultati au este pentru ca SITUATIA TARII ESTE DEZASTRUOASA… cum se poate ca unii sa aibe nici 100 euro pe luna pensie iar altii zeci de mii??? pai atunci inseamna ca ””CEVA ESTE PUTRED IN DANEMARCA”” cum spunea HAMLET… deci in ROMANIA NOASTRA CINEVA ISI BATE JOC DE POPORUL ROMAN… si in nici un caz ministrii… ministrii actuali dupa 28 de ani de CAPITALISM FRENETIC CU AJUTORUL CARUIA A SCOS AFARA DIN TARA MARILE VALORI ALE TARII… au modificat parametrii DE VIATA legati de parta financiara A INTREGULUI POPOR DARIMIND UNA DINTRE CELE MAI VIZIBILE SI CLARE VALORI ALE TARII BOGATE PE CARE AM AVUT O… VALOAREA SOCIALISTA… IN CARE TOTI AU MUNCIT … repet: TOTI AU MUNCIT… TOT POPORUL ROMAN A MUNCIT… iar acolo valorile RES PUBLICANE AU FOST DE O IMENSA CANTITATE SI CALITATE… cum se poate astazi sa se vina cu pensii de mizerie in ROMANIA???? nu este occidentul, nu este AMERICA, NU ESTE GERMANIA DE VINA CI CEI CE AU INTRAT IN CAPITALUL SOCIALIST DISPUNIND DE EL CU EGOISM SI INJUSTITIE… TOT POPORUL ROMAN A FOST ACTIONAR IN CAPITALUL ROMANIEI SOCIALISTE… ar fi trebuit ca tot poporul sa o duca foarte bine… dar noi avem citiva MILIARDARI… multi milionari… MULTI CARE HABAR NU AU CE I AIA LEGE SI REPUBLICA STAT SI ROMANIE… iar in rest NEPUTINCIOSI CARE NU STIU NIMIC SI NICI NU POT FACE NIMIC… DEFECTUL INITIATIVEI LUATE CU MULT INAINTE DE 1989 A FOST CA TOTI INITIATII FARA DUMNEZEU S AU GASIT IN LOCURI UNDE NU TREBUIAU SA FIE… caci au fost si sunt si astazi si le simtim cu toate simturile noastre de profesionali, in DELICT PENAL DE INITIATI… DELICTUL DE INITIAT ESTE DELICTUL CEL MAI PUTERNIC AL CODULUI PENAL IN CARE OAMENII SUNT PEDEPSITI PENTRU TRADARE DE TARA SI DE NATIUNE… !

  4. andy

    2018-02-05T15:45:14+02:00 at 15:45

    Cat o sa mai bata campii cu legea pensiilor olteanca asta guraliva ? de mai mult de un an tot asta toaca.Mai bine taci femeie si pleaca naibii la cratita.Nu vezi ca nu sunteti buni de nimic?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top