Connect with us
Dragnea a votat la Referendum

Politic

Liviu Dragnea, anunț surprinzător: „PSD nu îl va suspenda pe Klaus Iohannis”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în şedinţa coaliţiei de la începutul săptămânii viitoare se va decide calea de urmat, în cazul în care şeful statului Klaus Iohannis va refuza să îşi îndeplinească atribuţiile legale în ceea ce priveşte numirea unor noi miniştri.

Acesta a mai subliniat și faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va întocmi un draft pentru o posibilă sesizare la CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională.

„Am avut o şedinţă de BPN unde am discutat două chestiuni punctuale. Din acest motiv l-am invitat şi pe domnul ministru Toader – şi anume situaţia în care ne aflăm în urma refuzului preşedintelui Iohannis de a elibera din funcţie doi miniştri şi de a numi în funcţie două persoane propuse.

Citește și: Toader: Guvernul ia în calcul sesizarea CCR pentru refuzul președintelui Iohannis de numire a doi miniștri

(…) I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârşitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care şi după 1 Decembrie preşedintele va refuza să îşi îndeplinească atributele constituţionale şi să ia act de solicitările prim-ministrului.

În funcţie de ce va face preşedintele Iohannis, luni, într-o discuţie în coaliţie, vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârşit cu un Guvern în care preşedintele vrea să se implice fără să aibă competenţă constituţională”, a precizat Dragnea, la Parlament.

El a spus că PSD nu ia în calcul un demers de suspendare din funcţie a preşedintelui.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top