Connect with us
Liviu Dragnea, despre plângerea penală făcută de Orban: „Este o tentativă de lovitură de stat”

Știri

Liviu Dragnea, despre plângerea penală făcută de Orban: „Este o tentativă de lovitură de stat”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că plângerea penală făcută de liderul liberalilor Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă este  un demers neconstituţional și reprezentă „o tentativă de lovitură de stat”.

Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealtă jalnică. Nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaţionalizarea ameninţării domnului Iohannis la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Când eu am spus luni că este o ameninţare de tip mafiot, m-a contrazis. Realitatea dovedeşte că am avut dreptate. Nu faci ce ţi se spune, îţi facem plângere penală şi te trimitem la poliţia politică”, a afirmat Dragnea, la Parlament.

Citește și: Prima declarație a lui Ludovic Orban după ce i-a făcut plângere penală Vioricăi Dăncilă

El a spus că demersul lui Orban este neconstituţional.

Acesta este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat şi anume preluarea puterii într-un mod nelegitim, pentru că asta a urmărit tot timpul. Dl Iohannis, având experienţă cu cele şase case, vrea să ia şi Palatul Victoria în folosinţă proprie.

De asemenea, spun că există un articol în Codul penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare şi persoana care face o plângere penală reclamând unele presupuse fapte care ar încălca legea penală ştiind că ele sunt neadevărate, asta este infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea”, a afirmat Dragnea.

Liderul social-democraţilor a avertizat că orice persoană care se implică în acest demers va fi complice la două posibile infracţiuni.

Citește și: Prima declarație a lui Ludovic Orban după ce i-a făcut plângere penală Vioricăi Dăncilă

„Vreau, de asemenea, toată lumea să înţeleagă că orice persoană şi orice funcţionar public care se va implica în continuare în acest demers va fi de fapt complice la aceste două posibile infracţiuni.

Este aceeaşi dorinţă, acelaşi plan, cu alte instrumente, din 2015 şi anume de a prelua Guvernul fără să câştige alegerile de către Iohannis şi de către uneltele lui politice”, a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că actuala guvernare nu va ceda şi premierul are susţinere totală

„Nu vom ceda pentru că este de fapt o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor din Parlament care îl susţin de a bloca un guvern care a adus bunăstare, de a instala probabil un guvern care să taie salariile românilor, cum a tăiat şi predecesorul său în 2010.

Prim-ministrul are susţinere totală din partea noastră, nu a făcut absolut nimic din ceea ce în această plângere este scris. Toată lumea de bună credinţă înţelege exact ce este în spatele acestui demers şi vom merge în continuare şi nu o să tăcem şi o să acţionăm„, a subliniat preşedintele PSD.

Dragnea a susţinut că această acţiune este neconstituţională pentru că este o tentativă de lovitură de stat. „Nu există niciun sâmbure de adevăr în ceea ce este prevăzut în acea plângere penală. Am vorbit cu juriştii şi ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de demersuri”, a mai spus Dragnea.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top