Connect with us
Liviu Dragnea, reacție dură după eșecul referendumului pentru familie

Știri

Liviu Dragnea, reacție dură după eșecul referendumului pentru familie

Liviu Dragnea a declarat că nu se impune o analiză în PSD după eșecul referendumului pentru familie și că, din punctul său de vedere, nu ar trebui să existe cvorum pentru validarea unui referendum, pentru că acest lucru ar inhiba prezența la vot.

„Nu trebuie să o justific eu (slaba prezenţă la referendum – n.r.). Am văzut tot felul de analize făcute de oameni de bună credinţă, de oameni de rea credinţă, oameni care spun că se pricep, dar nu se pricep.

În primul rând, sunt câteva constatări. Noi stăm agăţaţi de un număr ipotetic de oameni care ar putea să fie prezenţi la referendum în România.

Toţi ştim că sunt milioane de români în afara ţării şi care au drept de vot, dar acest cvorum, ideea de cvorum – că este 30%, 50% – se dovedeşte încă o dată că diminuează sau inhibă prezenţa la vot dintr-un motiv foarte simplu: cei care sunt împotriva întrebării, indiferent care ar fi aceea, au la îndemână un mijloc care este pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, şi anume boicotul referendumului respectiv.

Eu am spus în mai multe rânduri, de-a lungul anilor, chestia asta. În momentul în care ar fi un referendum fără prag, automat s-ar mări numărul de prezenţă, pentru că cei care sunt împotriva întrebării vin şi spun ‘NU'”, a afirmat Dragnea, la Parlament.

El a respins ideea că acest referendum ar fi fost al PSD sau al său, subliniind că este vorba de o manipulare.

„În al doilea rând, s-a spus că este referendumul PSD, că este referendumul meu. Am auzit oameni de foarte bună credinţă spunând că de fapt în spatele întrebării respective ar fi un interes al meu sau al PSD.

Deci nu a fost niciun fel de limită în această materie de manipulare. Până la urmă, a fost o voinţă de participare de 4 milioane de români, care au vrut să îşi exercite dreptul de vot, alţii au boicotat. Ăsta este rezultatul şi mergem înainte”, a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea, replică pentru BOR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat miercuri că se abţine „cu foarte mare greutate” să comenteze poziţia Bisericii Ortodoxe Române, conform căreia eşecul referendumului pentru familie constă în politizarea acestuia, dar şi în asocierea evenimentului cu liderul social-democrat.

„Am văzut asta. Eu sunt om creştin ortodox şi sunt un om religios, nu practicant. Sunt un om religios şi foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abţin să dau răspuns la acele ziceri. Cu foarte mare greutate şi doar din respect”, a declarat Dragnea la Parlament.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru RFI că eşecul referendumului pentru modificarea Constituţiei are ca explicaţie politizarea evenimentului, dar şi din cauza asocierii referendumului cu Liviu Dragnea şi a neclarităţii întrebării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top