Connect with us

Externe

Lumea filmului este în doliu. A murit un regizor a trei filme din seria James Bond

Este doliu în cinematografie după moartea unui cunoscut regizor. Regizorul, cunoscut pentru filmele „Alfie”, „Educating Rita” şi trei producţii din seria James Bond, a murit la vârsta de 97 de ani, informează BBC.

Lewis Gilbert a fost un gentleman adevărat. A adus o contribuţie importantă la industria britanică de film, precum şi la seria de filme Bond .

Cele trei filme cu James Bond pe care Lewis şi-a pus amprenta sunt You Only Live Twice (1967)

The Spy Who Loved Me care a apărut pe ecrane în anul 1977,

şi Moonraker din 1979.

Născut la Londra în 1920, Gilbert şi-a început cariera ca actor înainte de a regiza filme de război precum „Reach for the Sky” şi „Carve Her Name with Pride”.

”Am aflat cu mare tristeţe că ne-a părăsit prietenul nostru drag, Lewis Gilbert”, au scris producătorii Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli pe site-ul oficial dedicat filmelor cu agentul 007.

Consacrarea a venit în 1966, odată cu ”Alfie”

Atunci a lansat şi cariera actorului Michael Caine. Pelicula a fost nominalizată la mai multe premii Oscar, printre care şi pentru ”cel mai bun film”.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Gilbert a primit numeroase distincţii, printre care două premii BAFTA pentru comedia ”Educating Rita” (1983), care l-a avut tot pe Caine în rolul principal.

Lewis Gilbert a fost decorat în 1997 cu Ordinul imperiului britanic de către regina Elisabeta a II-a. AGERPRES/(AS-editor: Simona Tatu, editor online: Gabriela Badea), conform agerpres.ro. 

Citeşte şi Doliu în sportul românesc. Un mare antrenor s-a stins din viaţă

O nouă tragedie a lovit sportul românesc. Un antrenor celebru a murit la 63 de ani, din cauza unui infarct. Este vorba de Mircea Petrișor, unul dintre oamenii de care se leagă existența și performanțele baschetului juvenil din județul Vrancea, s-a stins din viață, la vârsta de 63 de ani.

Unul dintre cei mai importanţi antrenori de baschet din Focşani, creatorul a zeci de generaţii de jucători, a trecut în nefiinţă. Fiul său, Cătălin, joacă în liga naţională de baschet, la Phoenix Galaţi, după ce ani la rând a evoluat la alte echipe de liga naţională.

Mircea Petrişor se identifică cu baschetul din Vrancea în ultimii 40 de ani, fiind de departe cel mai experimentat om din lumea sportului cu mingea la coş.

Antrenorul a trecut cu bine în urmă cu mai mulţi ani de o dificilă intervenţie chirurgicală.

Medicii ajunşi la faţa locului au efectuat manevre de resuscitare însă fără succes

Soţia antrenorului a solicitat intervenţia ambulanţei, dar, după o oră de manevre de resuscitare, medicii au declarat decesul.

”A murit profesorul și antrenorul de baschet Mircea Petrișor! Mircea Petrișor, profesorul de educație fizică și sport și antrenor al echipei de baschet a CSM 2007 – LPS Focșani a trecut la cele veșnice în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Mircea Petrișor a murit de inimă, acasă, unde medicii de la Ambulanță, chemați de familie, au încercat să-l resusciteze, dar nu au mai putut decât să constate decesul.

Profesorul și antrenorul Mircea Petrișor a crescut numeroase generații de baschetbaliste și baschetbaliști care au urcat apoi spre marea performanță consolidând renumele școlii de baschet de la Focșani.

Surprinzătoarea veste a plecării dintre noi a profesorului și antrenorului Mircea Petrișor ne-a îndurerat și ne-a produs o mare emoție.

Conducerea CSM Focșani 2007 deplânge moartea profesorului și antrenorului Mircea Petrișor și transmite condoleanțe familiei îndoliate!”, a scris formaţia CSM Focşani 2017 pe contul oficial de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top