Connect with us
MAE: Pericol de atac terorist ISIS în apropierea României. Mesajul transmis românilor

Externe

MAE: Pericol de atac terorist ISIS în apropierea României. Mesajul transmis românilor

Este pericol de atac terorist pe teritoriul Republicii Macedonia de Nord. Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară să evite zonele agglomerate.

Alertă teroristă în Republica Macedonia de Nord. Trupele speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne local au acţionat pe baza unor informaţii privind iminenţa comiterii unui act terorist de către membri ai structurilor islamist-radicale susţinătoare ale ISIS.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat prin care informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Afacerilor Interne local, la data de 15 februarie 2019, au fost derulate o serie de acţiuni menite să prevină desfăşurarea unui atac terorist pe teritoriul acestei ţări.

În acest context, autorităţile Republicii Macedonia de Nord au luat măsuri suplimentare de asigurare a securităţii instituţiilor publice şi în locurile aglomerate.

Pe cale de consecinţă, MAE recomandă cetăţenilor români să acorde atenţie persoanelor din jur, să manifeste atenţie sporită în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale şi să monitorizeze publicaţiile locale pentru obţinerea informaţiilor actualizate de pe acest spaţiu geografic.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Skopje: +38923228055 şi +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970242917.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top