Connect with us
Mai mulți utilizatori de Whatsapp au căzut victime ale unei campanii de phishing, după ce au primit un mesaj care îi îndemna să-și actualizeze profilul.

Știri

ATENȚIE dacă ați primit acest mesaj pe Whatsapp! Ce nu trebuie să faceți!

Un mesaj fals trimis utilizatorilor de WhatsApp le spunea acestora că fiecare mesaj trimis prin intermediul aplicației va fi taxat cu câte un cent, dar dacă profilul va fi actualizat, ei vor beneficia în continuare de gratuitate.

Utilizatorii erau îndemnați să acceze un link trimis în mesajul respectiv, pentru a confirma că profilul este al lor. În realitate, cei care făceau asta deveneau victimele unei campanii de phishing, adică datele lor erau furate de atacatori cibernetici.

„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!”, atrag atenția specialiștii de la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Citește și: Breșă de securitate în aplicația Whatsapp: virus care sparge conturile. ATENȚIE când primiți fotografii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top