Connect with us

Sport

Martina Navratilova, acuzații grave la adresa BBC. Cu cât este plătită fosta tenismenă

Martina Navratilova, considerată o adevărată legendă a sportului, a acuzat, luni, postul britanic BBC, pentru care este consultantă ocazional, că practică diferenţe salariale „şocante”. Fosta sportivă susține că a fost plătită mult mai puțin decât colegul său John McEnroe.

Americanca susţine că este plătită cu aproximativ 15.000 de lire sterline, mai exact cu 17.000 de euro, de către BBC pentru rolul său de consultantă la Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori în cariera sa.

Dar ea a realizat enorma diferenţă de remunerare când postul britanic a publicat, în luna iulie a anului trecut, sumele cu care au fost plătite cel mai mari staruri ale sale, în tranşe de câte 50.000 de lire, iar John McEnroe figurează în top cu sume cuprinse între 150.000 şi 199.999 lire sterline (între 170.000 şi 226.000 euro).

„Dacă John McEnroe nu face cumva şi alte lucruri în afară de Wimbledon, el încasează de zece ori mai mulţi bani”, a subliniat Navratilova în emisiunea Panorama a postului BBC.

Fosta campioană de origine cehă a dorit să atragă atenţia că este plătită cu mult mai puţin decât bărbaţii pentru o muncă identică.

„Este şocant. Este întotdeauna aceeaşi reţea a băieţilor… Concluzia este că vocile bărbaţilor sunt considerate a avea o valoare mai mare faţă de cele ale femeilor”, a adăugat ea.

BBC a răspuns, însă, că angajamentul lui McEnroe a „fost în totalitate diferit” de cel al fostei campioane şi că nu sunt comparabile.

Martina Navratilova a avut zece intervenţii în timpul turneului de anul trecut de la Wimbledon, unde a comentat în direct trei partide. În schimb, McEnroe a comentat integralitatea turneului (două săptămâni), cu un volum de muncă mult mai important, conform difuzorului.

Diferența de plată pentru femei și bărbați la BBC, uriașă

Această dispută intervine în cadrul unui context mai larg de diferenţe salariale între bărbaţi şi femei în interiorul BBC, un grup finanţat din fonduri publice: 12 din cele mai mari 14 salarii ale difuzorului britanic sunt ale bărbaţilor.

Un audit comandat de BBC a pus în lumină un ecart salarial de 6,8 la sută între bărbaţi şi femei, dar „nicio dovadă de discriminare în funcţie de gen în ceea ce priveşte deciziile salariale”.

CITEȘTE ȘI: Sferturi Champions League și Europa League: Real – Juventus și Atletico – Sporting, meciurile vedetă
Floyd Mayweather, surpriză de zile mari! În ce sport vrea să se lanseze

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top