Connect with us
Un asistent de la Ambulanța București infectat cu coronavirus

Știri

Medicul care era de gardă când Alexandra Măceșanu era căutată face declarații care pot schimba cursul anchetei

Medicul Adrian Popa, care era de gardă când Alexandra Măceșanu era căutată de polițști a făcut câteva declarații incredibile. doctorul spune că în mod intenționat ambulanța nu a fost anunțată. El mai susține că polițiștii nu aveau voie să meargă la acea intervenție fără o ambulanță, mai ales în contextul în care Alexandra confirmase la telefon că a fost violată. Cu toate astea, nimeni nu a solicitat un echipaj medical la casa lui Dincă nici pe 25 iulie, nici în dimineaţa zilei de 26.

Medicul care era de gardă când Alexandra Măceșanu era căutată face declarații care pot schimba cursul anchetei

Medicul Adrian Popa a fost de permanenţa în noaptea de 25 spre 26 iulie 2019, chiar atunci când oamenii legii care o căutau pe Alexandra Măceșanu au încercat ore în şir în căutarea adresei exacte de la care a sunat victima. Omul susține că este cel puțin dubios faptul că nu s-a anunțat Ambulanța, mai ales în condițiile în care nu era nevoie de un mandat pentru ca cei de la salvare să intre în casă.

Citește și: Cazul Caracal: INML face noi precizări

Medicul Popa susține că a verificat ulterior de ce nu a fost solicitată Ambulanţa în acest caz. El a ajuns la concluzia că operatoarea STS a înregistrat apelul făcut de Alexandra Măceșanu, în aplicaţia dedicată, drept „sechestrare de persoane“,. În acest caz soft-ul i-a indicat să pună în conferinţă Poliţia. Dacă operatoarea preciza și violul, medicii aveau dreptul să intervină imediat și poate că adolescenta ar fi putut fi salvată.

Medicul care era de garda cand Alexandra Macesanu era cautata de politie. sursa foto: captura antena 3

Medicul care era de garda cand Alexandra Macesanu era cautata de politie. sursa foto: captura antena 3

„Pe zi, permanenţa a fost fără medic, la ora 11,00, când suna fata, dar de la ora 19.00 am fost eu de gardă. Ştiam categoric că nu e nevoie de mandat. E ceva în neregulă aici. Stăteam pe străzi. Le dădeam o maşină să stea cu ei până găseau adresa, şi noi mai întârziem când nu găsim adresa, ne mai spun fetele, mai sunăm şi noi din dispecerat până reuşim, nu plecăm imediat ce nu am identificat domiciliul. Convingerea mea este că s-au ferit să ne implice!“, a explicat medicul pentru adevarul.ro

Medicul recunoaște că operatoarea STS nu avea pregătirea necesară și se baza doar pe soft-ul care trebuie să o îndrume pe cine să apeleze:

„Pe diagnosticul ăsta (n.r. – sechestrare de persoană), n-avea treabă Ambulanţa. Ei au fost deştepţi aici. STS-ul n-are nicio pregătire medicală, şi ei visează să angajeze strict operatori. Atenţie, noi avem asistente în dispecerat. Ei visează să scoată profesioniştii, să bage operatori pur şi simplu. Au aplicaţia, le dă mură-n gură. Păi, spune la viol pe cine să soliciţi, dar dacă ea a pus sechestrare, a mers pe aplicaţie, m-a mers pe pregătire medicală. Aplicaţia pe sechestrare de persoane ii dă doar legătura la poliţie. Are un soft în calculator. Dacă scria şi viol, îi dădea soft-ul Poliţie+Ambulanţă.  Dar nu sunt pregătite medical“, a mai susţinut medicul Adrian Popa.

Citește și: Răstunare de situație în cazul Caracal. Ce solicită mama Luizei Melencu solicită autorităților

Citește și: Surse: Anchetatorii au contaminat probe în cazul Caracal

 

 

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top