Connect with us
Avertismentul părintelui Necula pentru toţi românii. Ce se va întâmpla în 2019

Spiritualitate

Mesajul părintelui Necula pentru toţi românii – ce se va întâmpla în 2019

Anul 2019 vine cu numeroase surprize pentru români și pentru țara noastră. Cunoscutul preot Constantin Necula, care a reușit cu pildele sale să îi apropie mai mult pe tineri de Biserică, a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla în anul 2019.

Preotul Constantin Necula afirmă într-un interviu recent faptul că românii ar trebui să întâmpine anul 2019 cu nădejde şi să ştie întotdeauna că „pentru Dumnezeu avem rugăciune, iar pentru rezolvatul problemelor – telefonul”.

„Cu nădejde în Dumnezeu începem anul 2019. Şi să ştim întotdeauna că pentru Dumnezeu avem rugăciune şi pentru rezolvatul problemelor avem telefonul. Adică trebuie să învăţăm ce li se cuvine oamenilor şi ce i se cuvine lui Dumnezeu.

Trebuie să muncim mai mult, mult mai mult şi să fim atenţi la ce primim ca să putem dărui înapoi. E un an în care sper să facem faţă, nu atât provocărilor sociale, cărora suntem obligaţi să le facem faţă, ci provocărilor acestora foarte intime ale vieţii de familie, ale vieţii şcolare, ale vieţii academice, ale vieţii de jurnalist, acestea care ne definesc ca oameni.”, mai spune preotul.

Despre români, Constantin Necula crede că sunt tot mai „sărăciţi de speranţe”.

„Oamenii au sărăcit de speranţe şi asta e lucrul foarte grav. Sper ca uşor, uşor, în fiecare colţ de existenţă umană să suflăm în jar şi să reaprindem flacăra nădejdii. Mie îmi e ruşine să o spun, dar îi văd pe oameni trişti, abătuţi, dar nădăjduim la Dumnezeu şi poate că, dacă nu suntem la nimic buni altceva, măcar să le motivăm nădejdea, tot ar fi ceva”, consideră părintele Necula, conform inerviului acordat celor de la Agerpres.

Preotul Constantin Necula, hotărât să se retragă din viața publică

Preotul Constantin Necula a mai dezvăluit că vede oameni tot mai pierduți în jurul său, iar anul 2019 va fi unul definitoriu pentru existența sa.

„Un pic dezorientaţi, da, dar nădăjduim că Dumnezeu va pune un azimut vieţii noastre. Pe mine ce mă supără din toate manifestările este că în fierberea vorbelor nu se nasc cuvintele. Se pot naşte ideologii. Şi asta e e foarte periculos.

În 2019 voi aplica prima treaptă a retragerii şi voi încerca să fiu cât mai cuminte în treaba mea de propovăduitor şi de profesor universitar. Nu înseamnă că nu voi ţine conferinţe publice, dar voi încerca să fiu tot mai atent la colaborările care mi se propun şi pe care altădată le primeam cu foarte mare uşurinţă din dorinţa de a ajuta”, a mai spus acesta.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top