Connect with us
Meteorolog ANM, anunț despre schimbare drastică a vremii

Știri

Meteorolog ANM, anunț despre schimbare drastică a vremii

Vremea se joacă cu noi în această vară. Am avut parte de furtuni, ploi torențiale care au produs inundații în mai multe zone ale tării. Chiar dacă vremea a intrat într-un proces de ameliorare, meteorologii anunță că nu vom scăpa complet de ploi.

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat cum va evolua vremea în următoarele zile.

Potrivit specialistului ANM, sfârşitul săptămânii aduce vreme instabilă, în mare parte a ţării, cu descărcări electrice şi chiar grindină. În Capitală şi pe litoral vremea va fi frumoasă până duminică, urmând ca să se răcească şi să apară averse.

“În următoarele zile vremea va fi cât se poate de schimbătoare. Nu se menţine constantă nici după aspectul precipitaţiilor şi nici după regimul termic. Vineri va fi o zi călduroasă în mare parte din ţară, însă sâmbătă începe să se răcească uşor în regiunile din Vest, Nord şi Centru.

Duminică se va răci şi în celelalte regiuni. Vineri temperatura va ajunge la valori maxime de 30-32 de grade în partea de Vest şi Sud a teritoriului, iar valorile termice vor coborî.

Sâmbătă în partea de Vest şi Sud vom avea valori de 27 de grade. Duminică ne aşteptăm la o scădere a valorile termice în regiunile Estice şi cele din Sud. Aici se vor înregistra temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, adică temperaturi maxime între 22 şi 26 de grade Celsius”, a declarat pentru mediafax.ro Alina Şerban, meteorolog de serviciu.

Meteorologul ANM anunță că duminică vremea se va strica

Specialistul ANM a precizat că aversele şi descărcările electrice se vor manifesta vineri în special în zona montană. Dar vor fi ploi de scurtă durată, iar în weekend vom asista la o extindere a acestora dinspre regiunile vestice.

Potrivit meteorologului, pe litoral se aşteaptă vreme frumoasă şi caldă. Duminică însă mercurul va coborî din termometre şi se vor înregistra averse.

În Capitală, în acest sfârşit de săptămână, va fi o vreme caldă cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius. Duminică, însă, vom avea parte de o răcire semnificativă în Bucureşti.

Citește și Meteorologii anunță vremea pentru weekend. Ce se întâmplă cu ploile

Maxima va urca cel mult până la 26-27 de grade, în condiţiile unui cer cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top