Connect with us
Mihail Iujnîi se retrage din activitate după turneul de la Sankt Petersburg

Sport

Mihail Iujnîi se retrage din activitate după turneul de la Sankt Petersburg

Vești triste pentru fanii tenisului! Tenismanul rus Mihail Iujnîi , în vârstă de 36 ani, a decis să pună capăt carierei sale de jucător profesionist după turneul de la Sankt Petersburg, care va avea loc în luna septembrie.

„Pot să anunţ în mod oficial că voi pune capăt carierei mele. Voi disputa încă un turneu după US Open. A sosit timpul să fac acest lucru. Din acest motiv am fost atât de nervos în această seară”, a declarat Iujnîi după victoria obţinută în faţa americanului Emil Reinberg (6-2, 6-0), în primul tur al turneului ATP de la Atlanta (Statele Unite).

„Vreau să particip la toate turneele din US Open Series, iar apoi să joc la Santk Petersburg, la mine în Rusia, iar acela va fi ultimul meu turneu”, a adăugat rusul.

Mihail Iujnîi, aflat în acest moment pe locul 105 mondial, şi-a început cariera profesionistă în 1999, reuşind să câştige în total 10 titluri ATP la simplu, în 21 de finale disputate. El a cucerit primul său trofeu în 2002, la Stuttgart, ultimul său succes fiind înregistrat în 2013, la Valencia.

În Marele Şlem, Iujnîi a obţinut cel mai bun rezultat al său la US Open, unde a atins semifinalele în 2006 şi 2010. El a câştigat, de asemenea, de două ori Cupa Davis cu echipa Rusiei, în 2002 şi 2006.

Citește și: Mesut Ozil şi-a anunţat retragerea din selecţionata Germaniei!

Unai Emery susţine decizia lui Mesut Ozil de a se retrage de la naţionala Germaniei

Noul antrenor al echipei Arsenal Londra, spaniolul Unai Emery, a declarat miercuri că respectă decizia mijlocaşului german Mesut Ozil de a se retrage din naţionala de fotbal a Germaniei din cauza rasismului şi a lipsei de respect pentru originea sa turcă, relatează Reuters.

Ozil a fost printre jucătorii cei mai criticaţi la Cupa Mondială din Rusia, din cauza randamentului sub aşteptări, dar şi din cauză că s-a fotografiat alături de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în luna mai la Londra, când acesta se afla în campanie electorală. Ozil şi Ilkay Gundogan, care de asemenea s-a întâlnit şi pozat cu Erdogan, au fost fluieraţi la meciurile amicale dinaintea turneului final din Rusia.

”Este o decizie personală, pe care eu o respect, a declarat Emery la Singapore, înaintea meciului cu Atletico Madrid din International Champions Cup. Dar noi suntem casa lui. Suntem ca familia lui. Îl vom ajuta să se simtă bine”.

Ozil nu a făcut niciun comentariu de la sosirea sa la Singapore, luni, când s-a alăturat lui Arsenal. El a disputat 92 de meciuri şi a marcat 23 de goluri pentru Mannschaft.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top