Connect with us
Mineri în protest. Ortacii ce aparțin de minele Vulcan și Lonea refuză să intre în subteran din cauza nemulțumirilor salariale.

Știri

Mineri în protest : ortacii refuză să intre în subteran!

Mineri în protest. Ortacii ce aparțin de minele Vulcan și Lonea refuză să intre în subteran din cauza nemulțumirilor salariale. Conform Mediafax, protestul minerilor a fost declanșat de neachitarea tichetelor de masă aferente salariului.

Mineri în protest : cauza este din nou, restanțele salariale!

Ortacii din schimbul doi de la minele Vulcan și Lonea au rămas la suprafață, supărați pentru că nu și-au primit drepturile salariale. Aceștia ar fi trebuit să intre în subteran la ora 11:00, urmând să înceapă munca la 12:00.
Decizia lor de a nu intra în subteran a fost susținută și de liderul sindical, Vasile Păduraru.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, tichetele în valoare de 9 lei fiecare urmau să intre în posesia angajaților odată cu salariu. Totuși, datorită situației financiare precare în care se găsește Complexul Energetic Hunedoara, minerilor le-au fost asigurate numai salariile. Admnistrația CEH își argumentează poziția explicând că procesul de insolvență în care urmează să intre societatea îi oprește din a achita toate obligațiile salariale față de muncitori.

Criticile minerilor față de conducerea Complexului sunt legate și de primele de Crăciun a căror dată de achitare este incertă. Reprezentanții CEH admit argumentele ortacilor, dar punctează faptul că sunt în imposibilitatea de a acționa din cauza deciziei instanțelor de a bloca conturile companiei.

Citește și: Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara vor strange semnaturi pentru declansarea grevei generale

Acest val de proteste vine la mai puțin de două săptămâni după ce minerii ce activează la Paroșeni și Uricani, au refuzat să iasă din subteran, tot pe considerentul că nu și-au primit drepturile.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top