Connect with us
Horoscop Minerva Septembrie 2019

Știri

Minerva: Eclipsa parțială de lună din 16 iulie face ravagii

Eclipsa parțială de Lună din 16 iulie. Luna Plină, de marți, 16 iulie 2019, are loc la 24 de grade 04 Capricorn și este conjunctă cu o eclipsă parțială de lună. De regulă, o clipsă de lună este una care vulnerabilizează, dar una parțială este și mai puternică datorită unei strânse conjuncții, la doar 2 grade și 13 cu Pluto. Reacțiile emoționale vor fi intense, comportamentul compulsiv și luptele pentru putere pot cunoaște exacerbarea care poate duce la criză.

Eclipsa parțială de Lună conjunctă cu Pluto, spuneam că aduce emoții intense și comportament compulsiv. Dar mai aduce și potențialul unei crize personale care dezvăluie amintiri profund îngropate în inconștient și traume psihologice. În afară de luptele pentru putere, ne mai confruntă cu forme de abuz de putere, de manipulare, de gelozie și minciună. Vor fi scoase la lumină secrete întunecate și acest lucru este cauzat și de pătratul dintre momentul eclipsei și asteroidul Eris.

Eris reprezintă arhetipul femeii luptăatoare, războinice și întărește cauza feministă, ceea ce sugerează că va aduce la lumină, cum spun eu, multe secrete întunecate și comportamente deviante. La rândul său, acest lucru va provoca conflicte și turbulențe și o transformare dramatică în relații, în societate și cultură.

 La nivel personal, femeile în posturi de conducere, femeile cu putere de decizie, mamele singure s-ar putea confrunta cu abuzul sexual și cu misoginismul care să ducă în multe cazuri la confruntări juridice cu iz penal. La nivel social și cultural însă, se va intensifica atacul asupra autorității patriarhale.

Mai există o sumă de aspecte planetare care lărgesc decalajul dintre bărbați și femei și poate duce la o luptă nu doar de idei, ci chiar fizică. Cu toate acestea, eclipsa parțială de Lună aduce și speranța că empatia și înțelegerea vor conduce la schimbări de durată în interiorul unui conflict și va pune capăt discordiei. Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat standarde etice și morale mai înalte, în special în ceea ce privește tratamentul aplicat femeilor la locul de muncă, dar și în mediul familial.

Conjuncția unor stele fixe cu Soarele, cu Venus și cu Saturn evidențiază dragostea forțată, asociată cu devierile sexuale și comportamente cum sunt brutalitatea, violul, violența și cruzimea. Atacul asupra autorității patriarhale va duce la pierderea mândriei masculine. Astral, se mai sugerează că prin intrigi și expunere publică, poate izbucni un scandal la nivel național și de aici distrugerea reputației persoanei în cauză. Toate acestea vor intensifica lupta împotriva abuzului de putere. Reputația multor oameni va avea de suferit. Și se vor lansa chiar acuze greșite, nefondate. Repercusiunile acestei eclipse se vor resimți până la eclipsa inelară de soare din 26 decembrie. 

Nu există stele fixe majore în orbul eclipsei, dar Soarele este strâns talonat de steaua fixă Pollux din constelația Gemenilor. Aceasta adaugă o influență agresivă și distructivă prin Marte care face parte și el din clusterumul de planete din Rac.  

Ce aduce conjuncția cu Pluto

În primul rând, Luna în conjuncție cu Pluto aduce sentimente profunde iar ele ne pot copleși. O interacțiune cu cineva sau un eveniment personal poate declanșa o emoție îngropată profund în subconștientul nostru. S-ar putea chiar să fim obsedați de sentimentele noastre și să avem probleme de concentrare pe orice altceva. Visele, viziunile, impresiile psihice sau intuițiile pot avea o influență profundă asupra stării interioare. Interacțiunile cu femeile sau cu bărbații vor fi deosebit de intense și revelatoare.

Intuiția poate fi corectă, dar procesele gândirii rațională și jedecata conștientă să nu fie posibilă. În relații, este posibil să fim nevoiți să facem față controlului și manipulării din partea altora – gelozia, învinovățirea, amenințările, intimidarea, violența sau auto-rănirea. Va trebui să transcedem dacă putem aceste emoții și comportamente provocatoare prin meditație, auto-analiză sau altă tehnică pentru ne ajută să înțelegem propriile sentimente dar și pe ale altora.

Soarele în opoziție cu Pluto poate aduce un fel de criză a respectului de sine, o relație tensionată sau un eveniment deloc plăcut – abuzul de putere sau caracterul auto-distructiv al nativului și aici intră dependența sau încăpățânarea. Evenimentele pot include defectarea unor aparate de uz casnic scumpe, probleme cu mașins, furtul sau alte forme de violență.

Evitați să spuneți tuturor ce vreți să faceți, ce ați dobândit sau ce alte planuri aveți, să fiți egoiști sau dimpotrivă, rezistenți la schimbare. Provocările vor fi cu atât mai mari cu cât ne încăpățânăm să rezistăm la schimbare sau dacă ne-am asumat un viciu sau un obicei care este distructiv pentru noi dar și pentru alții. Chiar dacă s-ar putea să simțim odoză de egoism există, un mare potențial de schimbare dacă suntem deschiși spre aceasta.

Venus, Saturn și Neptun

Într-adevăr, Venus în opoziție cu Saturn aduce tristețe și însingurare din cauza întârzierilor și limitărilor care afectează viața sentimentală și finanțele. Este mai greu să dai și să primești afecțiune. Distanța fizică sau emoțională poate adăuga mai multă presiune asupra relațiilor de dragoste. Cea mai bună modalitate de a arăta că ne facem griji este să ne axăm pe lucruri practice. Să încercăm să aflăm unde greșim, dar atenție, fără să ne însușim responsabilitatea pentru orice dificultăți legate de relații ci să transformăm totul, prin analiză, în auto-dezvoltare. De asemenea, să încercăm să ne achităm datoriile și, dacă nu putem, să cerem ajutor.

Trigonul Venus – Neptun este bun pentru relaxare și visare. El vine să îndulcască oarecum  influența rece a lui Saturn și face mai ușor să ne conectăm prin empatie. Mărește sentimentul de compasiune și dorința de a-l ajuta pe celălalt, iar conectarea cu partenerul la un alt  nivel spiritual va fi mai ușoară și va compensa lipsa de afecțiune a lui Saturn.

Saturn în sextil cu Neptun aduce câștiguri materiale din activități spirituale. Putem face ca visele să se împlinească prin muncă asiduă și cu o abordare realistă și sensibilă. Vom înțelege care sunt propriile noastre limitări, dar vom fi și optimiști în același timp. Prin ajutor practic și sprijin spiritual și încurajare, îi putem ajuta pe alții să-și urmeze visele. S-ar putea să fim atrași de grupuri are practică credințe similare cu ale noastre. Acestea pot include biserici, grupuri religioase sau spirituale, organizații de caritate, grupuri de bunăstare și sprijin, asociații pentru drepturile animalelor și cauzele de mediu.

În context, sunt vizate în primul rând persoanele născute în preajma gradelor 20 – 28 Rac și Capricorn și prin empatie, celălalt braț al crucii cardinale, Berbec – Blanță. Dar, repet, toate semnele vor fi influențate, totul, în funcție de casele în care se produce eclipsa.

Minerva

Continue Reading
You may also like...

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top