Connect with us
Mitingul din 10 august nu va mai avea loc. Cine spune asta

Știri

Mitingul din 10 august nu va mai avea loc. Cine spune asta

Federația Română de Pretutindeni a informat Primăria Capitalei că nu va mai organiza miting în data de 10 august. Primăria Capitalei anunță că Federația Românilor de Pretutindeni a informat instituția că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorități, deși protestul a fost deja aprobat.

”Primăria Municipiului Bucureşti a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federaţia Românilor de Pretutindeni informează că renunţă la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piaţa Victoriei.

Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie.

Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea Primarului General cu toate instituţiile implicate în desfăşurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie – Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu.

PMB a aprobat mitingul

Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat organizarea mitingului, găsind soluţia pentru siguranţa participanţilor: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanţi în Piaţa Victoriei, un spaţiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituţiile de resort, a fost stabilită extinderea spaţiului destinat adunării publice în cauză.

Având în vedere că este vorba despre o situaţie de maxim interes public, transmitem anexat adresa în cauză, comunicatul de presă transmis public după şedinţa din data de 23 iulie, protocolul aprobat pentru mitingul din 10 august 2018 şi extrasul din legislaţie privind obligaţiile organizatorilor de adunări publice, ale participanţilor şi ale autorităţilor publice locale.

Reamintim faptul că Primăria Capitalei a comunicat iniţial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluţionată favorabil, aşa cum era enunţată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. 

Pentru a discuta condiţiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranţă şi cu respectarea legislaţiei în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor.

Organizatorul a lipsit

Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această şedinţă de lucru din cauza imposibilităţii de a reveni în ţară. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiţia ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunţat telefonic că va veni în data de 10 august sa ridice protocolul aprobat.

Reamintim faptul că, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligaţia să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanţă, pentru a stabili concret, împreună cu autorităţile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranţă pentru participanţi, cât şi pentru bucureştenii care se vor afla în acel perimetru sau în zonele adiacente, ceea ce nu s-a întâmplat până în momentul de faţă”, se arată într-un comunicat al Primăriei București.

2 Comments

2 Comments

  1. Mihai pascu

    2018-08-10T13:05:13+03:00 at 13:05

    Poate ar trebui reformulate prevederile unei legi din 1991, date in vremea cand FSN guverna tara, de un legislativ majoritar tot FSN. De 28 de ani aceeasi Marie cu alta palarie reuseste sa controleze poporul roman, prin legi tendentioase. Pacat ca romanii dorm

  2. olescu marin

    2018-08-09T12:00:13+03:00 at 12:00

    dati in tot ce este romanesc, adunati toti bolsevici si comunisti, din tara si vedeti ce este romanesc, si desfiintati, ca asta stiti cel mai bine, am sa va arat, cateva exemple : echipa de fotbal steaua, sclupturile marelui scluptor roman,c. brancusi,i. nastase marele tenismen roman, recunoscut de toata planeta, numai de niste politisti, tampiti, nu l au recunoscut, din astea cateva nu este clar ca la conducerea , guvernului, a senatului, a deputatilor,a politiei romane, avem numai anti romani, armata si politia incluzanduse in cadru guvernului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top