Connect with us
Momente stânjenitoare pentru premierul Viorica Dăncilă. Ce a făcut la întâlnirea cu premierul Estoniei

Politic

Momente stânjenitoare pentru premierul Viorica Dăncilă. Ce a făcut la întâlnirea cu premierul Estoniei

Dublă gafă la întâlnirea premierului României cu premierul Estoniei. Juri Ratas, aflat duminică la inaugurarea Consulatului onorific al ţării sale la Constanţa, a sesizat că drapelul Estoniei era aşezat invers de către organizatorii evenimentului, având culoarea albă în partea de sus, el începându-şi discursul doar după ce a întors steagul şi l-a prins corect de stativ.

Intervenţia lui Juri Ratas a avut loc sub privirile premierului Viorica Dăncilă şi ale participanţilor la eveniment, drapelul Estoniei aflându-se alături de cel al României şi cel al Uniunii Europene. Ulterior, manifestarea a continuat conform programului.

Citește și: PNL anunță o moțiune de cenzură contra Guvernului Dăncilă. Cum răspunde PSD

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi premierul Juri Ratas au inaugurat Consulatul onorific al Republicii Estonia la Constanţa (Universitatea Ovidius), după ce sâmbătă seară cei doi au inaugurat, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, linia aeriană Tallinn-Constanţa.

În discursul său, premierul Juri Ratas a taxat subtil situaţia:

„Astăzi am putea spune că punem CORECT steagul estonian într-o altă regiune importantă din România”, a declarat Juri Ratas.

De asemenea, Viorica Dăncilă a mai oferit un moment stânjenitor.

Sâmbătă, după un zbor de două ore şi jumătate alături de premierul estonian Juri Ratas, pentru inaugurarea rutei Tallinn-Constanța, premierul Viorica Dăncilă a uitat cum îl cheamă pe înaltul oaspete.

La final, în momentul în care a părăsit locul în care s-a întâlnit cu Juri Ratas, Dăncilă a fost huiduită de aproximativ zece persoane, care i-au cerut demisia.

Unii dintre ei aveau tricouri pe care scria “Fără penali” şi au scandat “Demisia”, “Ruşine să vă fie”.

Te-ar putea interesa și: Viorica Dăncilă, despre fondurile europene: „Am pornit de la 0 și acum avem 16%”

La doar o zi de la intervenția președintelui României, premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că absorbţia fondurilor europene era zero în anul 2016. În prezent, absorbția ajunge la 16%, faţă de media europeană de 18%.

„Domnul preşedinte a uitat să spună că face referire la perioada 2014 – 2020. În 2016, noi nu aveam nici măcar acreditate autorităţile de management şi aveam zero absorbţie fonduri europene. (…) Am pornit de la zero şi totuşi acum avem 16%, faţă de media europeană de 18%. Avem în spatele nostru ţări puternice, precum Germania sau Italia. Vom face toate eforturile ca să avem o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene, să avem proiecte„, a declarat Dăncilă, după ce a participat la Conferinţa Naţională a Agricultorilor. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top