Connect with us

Știri

Ora Pământului 2018. Decizia luată de Ministerul Transporturilor

În această seară la ora 20:30 toate luminile se vor stinge. Ministerul Transporturilor a luat o decizie cu ocazia Orei Pământului.

Ce se întâmplă în Ora Pământului 2018

Ministerul Transporturilor (MT) va stinge sâmbătă, între orele 20:30 şi 21:30, luminile exterioare şi pe cele din interiorul Palatului CFR, în cadrul evenimentului ‘Ora Pământului’, informează ministerul printr-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

De asemenea, vor fi deconectate echipamentele electronice care nu împiedică desfăşurarea activităţii şi asigurarea securităţii.

Prin aceste acţiuni, Ministerul Transporturilor ia parte la campania care se derulează în acest an în peste 7 000 de oraşe, din 180 de ţări, pentru a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor provocate de schimbările climatice şi asupra necesităţii protejării mediului înconjurător.

CITEȘTE ȘI: Foarte mulți români au această plantă în casă, dar nu știau asta! Specialiștii anunță: “E un vampir energetic!”

Două microbuze răsturnate, din cauza zăpezii! Ce s-a întâmplat cu pasagerii

TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia! Cinci români au murit pe loc. Mesajul președintelui Iohannis:

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

În anul 2008, „Ora Pământului” a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume.

Din 2011, „Ora Pământului” a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Dacă susțineți această inițiativă globală, stingeți preț de câteva minute lumina. Pământul este o ființă vie pe care o putem salva economisind energie. Haideți să nu distrugem planeta!

Continue Reading

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top