Connect with us
Alex Florea si Ilinca Florea au urcat joi pe scena Eurovision 2017, acestua au facut noi repetitii.

TV

Organizatorii Eurovision 2017, cu ochii pe România. Ce au făcut Alex și Ilinca la repetiții

Alex si Ilinca Florea au urcat joi pe scena Eurovision 2017, pentru o noua repetitie inainte de semifinala din 11 mai. Spectacolul a fost imbunatatit, dupa ce echipa TVR a avut sedinte tehnice cu organizatorii, desi mai sunt cateva probleme cu privire la felul in care producatorii show-ului folosesc camerele de filmat.

Acest lucru a iesit in evidenta in special pe durata bridge-ului Ilincai, unde lipsesc cadrele cu artista, desi vocal este momentul ei de virtuozitate.

Daca reglajele tehnice sunt aproape finalizate, Alex Florea spune ca mai are un amanunt important de rezolvat. Artistul a fost nevoit sa incerce mai multe variante pentru coregrafia ce implica tunurile de pe scena si care urmeaza sa dea o nota personala spectacolului Romaniei.

„Scena nu este atat de mare pe cat ma asteptam, ceea ce ma obliga sa-mi regandesc momentul in care ma urc pe tun, astfel incat sa iasa asa cum imi doresc”, a explicat el. „Aceasta secventa ma solicita la maximum. Este punctul in care, muzical, eu dau tot ce am mai bun si exact in acest moment, in spatele meu, Alex va executa acea saritura de pe tun, care imi da mari emotii”, a declarat Ilinca despre show-ul pe care il pregatesc.

„Am fost primiti de intreaga echipa de productie cu ingrijorare. Au fost foarte draguti si ne-au intrebat inca de la intrarea in backstage cum se simte Alex si si-au exprimat ingrijorarea cu privire la show-ul de pe scena, in cazul in care artistul va cadea si a doua oara. Organizatorii au punctat foarte clar ca Alex trebuie sa urce pe tun atunci cand este oprit si nu in miscare, ca sa evite orice fel de cazatura. Noi le-am promis ca acest lucru nu se va mai intampla si am reusit ca, in cele trei repetitii, cate au fost in cadrul programului nostru de 20 de minute, sa se incheie cu bine”, a povestit Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei, in direct, prin telefon, la emisiunea Pulsul zilei, moderata de Radu Andrei Tudor la TVR 1.

La a doua repetitie, Ilinca a purtat rochia pe care o va imbraca in concurs. Aceasta este de o creatie Athena Phillip si a fost realizata special pentru show-ul Romaniei la Eurovision.

Dupa repetitii, Ilinca si Alex, alaturi de Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei si MiHAI Alexandru, compozitorul piesei Yoddel It!, au sustinut o conferinta de presa si sesiune foto cu fanii si jurnalistii prezenti la eveniment.

Show-ul Romaniei a incantat presa internationala si a plasat Yodel It! pe a sasea pozitie in topul alcatuit de casele de pariuri.

Ilinca şi Alex au pedalat în Kiev pentru postcardul Romaniei

Miercuri a fost o zi plină de peripeţii pentru Ilinca şi Alex Florea. Reprezentantii nostri au filmat pe o insulă din Kiev pentru postcardul României şi au continuat, astfel, un proiect început în urmă cu câteva săptămâni. Filmările, destul de solicitante pentru artisti, au fost realizate pe Insula Truhaniv şi au implicat o cursă pe o bicicletă dublă.

Filmarile au continuat si joi, imediat dupa repetitii, si au vizat un moment mannequin challenge cu artistii, alaturi de intreaga delegatie a Romaniei.

Iniţial, organizatorii Eurovision 2017 au cerut TVR imagini filmate în Romania, urmând ca ei să monteze postcardul. Fiecare ţară inscrisa in competiţie a abordat insa o tematică diferită, iar produsul final nu avea unitate stilistică.

Pentru a remedia problema, organizatorii au ales câteva locaţii din Kiev si, timp de o săptămână, trei echipe de producţie locale au filmat postcardurile pentru toţi artiştii înscrişi în competiţie.

Pentru delegatia noastra, cea de-a sasea zi in capitala Ucrainei s-a incheiat in Euroclub, unde Ilinca si Alex au urcat pe scena alaturi de reprezentantii Irlandei, Cehiei si Muntenegru la petrecerea organizata de OGAE Ucraina. Artistii nostri au fost primiti cu entuziasm de fanii prezenti in numar mare, iar surpriza pentru echipa Romaniei a fost atunci cand intrega sala a cantat, alaturi de ei, versurile melodiei Yodel It! acapella.

Artişti mari în juriul României

Majoritatea artiştilor aleşi in juriile nationale din acest an sunt foşti participanţi la ediţiile trecute ale Eurovision. Pentru actuala editie, Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu vor alcătui juriul de experţi din România. Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentanţilor nostri. Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12.

Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiţie au rămas 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 9 mai, de la ora 22.00.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu melodia Yodel It!, va avea loc pe 11 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 13 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top