Connect with us
Pacientii cu dementa pot fi tratati cu ajutorul muzicii

Știri

Pacientii cu dementa pot fi tratati cu ajutorul muzicii

Noi cercetari in domeniu demonstreaza ca pacientii care sufera de dementa pot fi tratati cu ajutorul muzicii. Iata cum este posibil!

Muzica are puterea de a ameliora diverse afectiuni inca din cele mai vechi timpuri. Ea are un impact pozitiv asupra pacientilor care sufera interventii chirurgicale, poate usura durerile si poate ajuta la eliminarea stresului si a toxinelor din organism. De curand cercetatorii londonezi au descoperit ca ea este un remediu eficient pentru persoanele care sufera de dementa.

CITESTE SI: VIDEO WOW! UITE CE SE INTAMPLA IN INTERIORUL INIMII

Este fapt dovedit ca muzica elibereaza organismul de hormonii stresului si stimuleaza eliberarea oxitocinei, un hormon care ofera corpului abilitatea de a tolera mult mai usor durerea. Femeile sunt incurajate sa asculte propriile playlist-uri muzicale pe durata travaliulului si chiar in sala de nasteri, pentru ca nasterea sa decurga normal.

Terapia prin muzica incepe sa fie utilizata in cat mai multe arii ale vietii de zi cu zi. Aceasta ajuta pacientii care sufera de dementa sa isi aminteasca lucruri, sa retraiasca emotii si sa isi revina intr-o oarecare masura. Cercetatorii spun ca muzica este singurul mesaj are ajunge in zone ale creierului in care orice alte modalitati de comunicare esueaza. Astfel, cu ajutorul sunetelor, dementa poate fi ameliorata. Amintirile legate de muzica sunt cele care se pierd cel mai greu si datorita acestui lucru creierul poate fi stimulat mai usor.

CITESTE SI: CUM ITI POTI ANTRENA MINTEA PENTRU A SCAPA DE BOLI

Muzica comprima ritmul, beat-ul si melodia ca si componente care, actionand impreuna, pot declansa anumite amintiri si pot conduce la rezultate fenomenale. Alaturi de muzica, vorbele potrivite pot produce schimbari majore in creierul persoanelor care se confrunta cu aceasta boala grea.

Sursa foto: locallyhealthy.co.uk

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top