Connect with us
Părintele Visarion Alexa dezvăluie cum trebuie să ții Postul Adormirii Maicii Domnului

Stil

Părintele Visarion Alexa dezvăluie cum trebuie să ții Postul Adormirii Maicii Domnului

Credincioșii ortodocși au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului, post care precede sărbătoarea cunoscută popular drept Sfânta Maria Mare.

Cunoscutul părinte Visarion Alexa a dezvăluit de ce este postul important pentru sănătatea noastră și cum ar trebui să ții post în această perioadă.

Pentru ca tot ne aflam in Postul Adormirii Maicii Domnului, parintele Visarion a explicat importanta postului pentru sanatatea noastra atat trupeasca, cat si sufleteasca.

„Postul este un medicament, și pentru suflet și pentru trup.

Îl obișnuiește pe om să trăiască cu mai puțin, să nu mai fie lacom, iar medicina spune că în momentul în care nu mănânci nimic se declanșează acel proces de macrofagie, organismul începe să consume grăsimi și celule noi care au adenomul modifical, celulele precursoare cancerului, mai exact.

Face trupul să slăbească, să reintre în valoarea lui, în sensul lui firesc.

Postul Adormirii Maicii Domnului ne facem pe noi să ne gândim la moartea noastră. Se spune că cine nu se gândește la moarte ajunge să aibă foarte mult tupeu în fața vieții.

Sunt oameni care în perioada asta se află la mare. E potrivit să ții post într-un astfel de cadru? Eu vă spun că e foarte potrivit să postești oriunde te afli. Ești într-o perioadă de post, asta nu înseamnă că nu ai voie să mergi la mare sau să te răcorești în piscină.

Poți să ții postul alimentar, apoi să stai puțin de vorbă cu Dumnezeu. Cea mai mare surpriză pentru om e moartea! (…) Dacă faci yoga e interesant, dacă te rogi e penibil. Du-te la muncă și spune că ții post… nu se mai opresc din glume. Dacă ești vegan sau raw-vegan e tare”, a mărturisit părintele Visarion Alexa, la postul TV Antena Stars.

Citește și: Postul Adormirii Maicii Domnului 2018. Ce să nu faci până la Sfânta Maria Mare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top