Connect with us
Polițistul lovit de Cristian Boureanu, criticat de instanță

Știri

Polițistul lovit de Cristian Boureanu, criticat de instanță

În motivarea apărută astăzi, judecătorii explică de ce Cristian Boureanu a primit închisoare cu suspendare și nu cu suspendare. Mai mult decât atât, în motivare apare un paragraf în care scrie că fostul deputat trebuie să fie un exemplu pentru societate.

Totul pentru că a ocupat o funcție publică. În motivare este explicat faptul că ceea ce a făcut Boureanu este grav, însă judecătorii consideră că cele 100 de zile în folosul comunității vor ajuta la reabilitarea lui Cristian Boureanu.

Instanţa spune că dacă nu l-ar fi sancţionat, ar fi încurajat nerespectarea legii.

„Gestul inculpatului, de a prinde prinde mâna unui polițist la portiera autoturismului și ulterior de a îl lovi pe acesta din urmă cu genunchiul în zona inghinală, a adus o atingere importantă autorității forțelor de ordine, mai ales având în vedere că o persoană ce a ocupat o funcție publică în statul român este dator să aibă o conduită ce constituie prin ea însăși un exemplu pentru societate”,se arată în motivarea instanței de judecată.

Cristian Boureanu trebuie să fie un exemplu

Cristian Boureanu, fost deputat: Nu l-am atins pe polițist, nu i-am rupt uniforma. Uniforma a fost întreagă, pentru că nu m-am apropiat de el. Am fost acuzat pentru asta. Nu i-am prins degetul la ușă.

„Închisoare cu suspendare pentru C. Boureanu: Instanța observă că inculpatul, în pofida poziției sale de nerecunoaștere, poate reflecta mai mult la consecințele condamnării pe care o va suferi și astfel își va ajusta conduita pe viitor, sub imperiul măsurilor de supraveghere la care va fi supus pe durata termenului de supraveghere”, mai scriu judecătorii în motivare.

Dacă decizia va fi confirmată şi de instanţa superioară, fostul parlamentar o să fie supravegheat trei ani de consilierii de probaţiune.

Citește și Cristian Boureanu a primit doi ani cu suspendare. Trebuie să plătească 7000 de euro daune morale

Citește și Raportul IML în cazul lui Cristian Boureanu a fost făcut public. Ce spun medicii

1 Comment

1 Comment

  1. olescu marin

    2018-08-09T11:46:08+03:00 at 11:46

    ba fratilor o tara intreaga vede cum ofiteru de politie da cu pumnu , numai judecatori nu vad, asta cum se numeste minustru al justitiei, sau va ti obisnuit sa va faceti ca nu vedetinu var fi rusine, ca o astfel de fapta sa nu fie pedepsita, cred ca in noaptea aceea au avut sedinta de partid ca era adunata toata politia rutiera din schimbul de noapte, a , am uitat aveau luminile ap[rinse si claxoanele se duceau veneau din misiune, dupa ce si au parasit locul de patrulare, unde fusesera trimesi la inceputul turei, si asta pe bani nostri, ce ziceti comandant al politiei romane, ce parere aveti ne batem parte in parte sau politia ne apara si sprijina, ai domnule ministru al justitiei, nu mai stiti cum se denumeste fapta savarsita de politist, asta se numeste parca in ,flagrant

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top