Connect with us
Postul Adormirii Maicii Domnului 2018. Ce să nu faci până la Sfânta Maria Mare

Stil

Postul Adormirii Maicii Domnului 2018. Ce să nu faci până la Sfânta Maria Mare

Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Maria începe anul acesta în data de 1 august. Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) se sărbătorește în data de 15 august.

Postul Sfintei Maria durează 2 săptămâni și este considerat de o importanță egală cu Postul Paștelui. De altfel, se spune că acest post ar fi, de fapt, rupt, din Postul Paștelui, care ar fi durat înainte nouă săptămâni în loc de șapte.

Tradiția spune că oamenii ar fi fost prea slăbiți după un post de 9 săptămâni, așa că s-au pus două săptămâni la postul Sfintei Maria.

În Postul Sfintei Maria există o singură dezlegare la peşte, pe 6 august, când prăznuim Schimbarea la Faţă a Domnului, ziua când, potrivit tradiţiei noastre, a românilor, natura începe să se pregătească de toamnă.

Această sărbătoare este denumită popular şi Obrejenia sau Pobrejenia.

Postul Sfintei Maria Mare este considerat un post relativ uşor, pe care pot să-l ţină şi copiii sau femeile însărcinate, pentru a naşte uşor deoarece Fecioara Maria este ocrotitoarea lor.

Pentru liniștea celor care nu se pot abține de la mâncare până la oră 15.00 și nici nu pot urma recomandarea Bisericii de a mânca fără ulei, adică o mâncare cât mai uscată, Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Stăpânul nostru e blând și cu omenie, nu ne cere nimic peste puterile noastre”.

Ce să nu faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

În Postul Sfintei Mării sunt interzise nunțile, sezonul se deschide după data de 15 august și ține până la intrarea în postul Crăciunului.

Postul Adormirii Maicii Domnului înseamnă înfrânare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Nu este bine să te cerți, să înjuri sau să îți vorbești aproapele de rău.

De asemenea, nu este bine să te întristezi din cauza faptului că nu poți să mănânci de dulce.

Citește și: Sfanta Maria Mare – 15 august: Ce sa nu faci de Adormirea Maicii Domnului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top