Connect with us

Știri

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de fals intelectual. 

Totul în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, despre care de fapt lucrau pentru organizația PSD. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate la apel.

Citește și: Condamnări în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

Liviu Dragnea, președintele PSD, condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare

Floarea Alesu, fostă directoare DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani şi 7 luni cu executare

Rodica Miloş, fost director economic la DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu

Şefu Olguţa, fostă directoare adjunctă DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani cu suspendare

Ionel Marineci, fost şef serviciu DGASPC Teleorman, condamnat la 3 ani cu suspendare

Valentina Marica, fost șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei: condamnată la 3 ani cu suspendare

Cei condamnaţi cu suspendare, rămân 5 ani sub supraveghere

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana primeşte doar o amendă penală de 1.000 de lei

Balaban Constantin, şef serviciu DGASPC Teleorman: condamnat 3 ani cu suspendare

Anisa Stoica, funcţionar DGASPC Teleorman, condamnată la 1 an cu suspendare

Adriana Botorogeanu, fosta secretară PSD Teleorman, condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare

Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD.

Pronunţarea sentinţei în acest dosar a fost amânată de mai multe ori, ultima dată fiind pe 8 iunie, când judecătorii au motivat că au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpaţi.

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

Sentința în dosarul lui Liviu Dragnea

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc.

Citește și Deputat PSD huiduit de protestatari în fața Parlamentului

Pentru Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top