Connect with us
Prețul la polițele RCA ar putea crește de la jumătatea lunii mai, după ce plafonarea tariferolr va expira în data de 19 a lunii curente.

Știri

Veste proastă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu prețul polițelor RCA

Șoferii primesc o veste proastă la început de mai. Prețul la polițele RCA crește cu cel puțin 20 la sută de a jumătatea lunii, anticipează brokerii, conform România TV.

Plafonarea tarifelor va expira în 3 săptămâni, iar autorităţile vor să oblige firmele de asigurări să vină în ajutorul clienţilor.

În prezent, tarifele RCA sunt plafonate prin lege, aceasta fiind o situație unică în Europa. La fixarea tarifelor s-a ajuns tocmai în condițiile în care concurența a scăzut semnificativ după ieșirea din piață a Astra și Carpatica Asig, iar prețurile au crescut automat.

În mod normal, ar trebui ca prețurile să redevină libere din 19 mai, dar este o posibilitate ca perioada să mai fie relungită cu trei luni, ca urmare a presiunilor făcute de transportatori.

Prognozele transportatorilor arată că dacă un şofer tânăr cu vârsta de sub 25 ani are o maşină pentru a cărei asigurare plăteşte acum maximum 1.166 lei, după liberalizarea RCA costul poliţei va trece de 1.515 lei.

Avem veşti proaste şi pentru tinerii cu vârste între 25 şi 30 de ani. Un tânăr care deţine, de exemplu, o maşină cu motor de 1,8 litri şi plăteşte cel mult 1.042 lei pe an pentru RCA, din luna mai riscă să scoată din buzunar peste 1.460 lei pe aceeaşi poliţă.

Tot cu 30% mai scumpe vor fi şi asigurările pentru transportatori. În cazul unui vehicul de până în 7,49 tone, preţul RCA va urca de la 1.918 lei la aproape 2.500 lei.

Citește și: Anunțul polițiștilor pentru toți șoferii

Cât vor plăti șoferii pentru RCA. Prețurile la asigurarea auto obligatorie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top