Connect with us
Prognoza meteo pe o lună de zile. Ce spun specialiștii ANM

Vremea

Prognoza meteo pe o lună de zile. Ce spun specialiștii ANM

Meteorologii au dezvăluit prognoza meteo pe o lună de zile. Specialiștii ANM spun că după o lună noiembrie deficitară în ploi, luna decembrie va debuta cu precipitații ce pot fi excedentare în sudul țării.

Iată ce rezervă vremea în următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 12.11.2018 – 19.11.2018

Temperatura aeruluiva avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în restul țării vor fi ușor mai ridicate.

Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în întreaga țară, cu un deficit mai pronunțat în regiunile sud-vestice, vestice și nord-vestice.

Săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale săptămânii în regiunile vestice și ușor mai coborâte în rest.

Cantitățile de precipitațiiestimate a se înregistra în acest interval vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai pronunțat în vestul și nord-vestul țării, dar există posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele climatologice specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice pentru această perioadă.

Există posibilitatea ca în regiunile sudice regimul pluviometric să fie ușor excedentar, iar în rest va fi apropiat de cel normal al săptămânii.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo pe o lună – Cum va fi vremea în acest weekend

În Capitală, vremea va fi în general închisă, iar vântul slab la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorilor de 13-14 grade Celsius.

În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, potrivit ANM.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -5 grade. În zonele joase de relief pe suprafeţe mici va fi ceaţă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul şi sud-estul ţării, unde izolat vor fi posibile…Citește aici continuarea!

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top