Connect with us
Prognoza meteo pe trei luni. Este oficial, vremea se schimbă radical

Știri

Prognoza meteo pe trei luni. Este oficial, vremea se schimbă radical

Administrația Națională a Meteorologiei a publicat prognoza pentru următoarele trei luni. Specialiştii anunţă că vremea va continua să se încălzească.

Iar în februarie și martie temperaturile vor fi cu mult peste medie. Se pare că vremea va fi din ce în ce mai bună, dar vom avea parte și de precipitații abundente.

„Pentru luna februarie, temperaturile, în ceea ce privește mediile acestei luni, vor fi mai ridicate. Pentru cantitățile lunare de precipitații ne așteptăm la valori excedentare în zonele centrale și estice.

Dacă e să comparăm cu prima lună a primăverii, martie, se menține aceeași tendință cu temperaturi mai ridicate în partea de sud și sud-est a țării și normale în rest.

În martie, înregistrăm deja o creștere, respectiv 3,5 grade. Așa cum se întâmplă și în aprilie, când temperatura medie de la nivelul țăroo este de 9,3 grade”, a precizat Elena Mateescu, director ANM la Antena 3.

Vremea în februarie 2018

Luna februarie este a treia și ultima lună de iarnă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. Dacă media climatologică multianuală lunară este de -1 grad Celsius, în luna februarie 2018, în sudul, estul și vestul țării temperatura medie lunară este pozitivă, de 2 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 luni

În schimb, precipitațiile vor fi în jurul a 40 de l/mp, o valoare puțin mai ridicată decât media multinanuală lunară de 31,6 l/mp. Deci, în ciuda vremii calde, ne așteptăm și la precipitații abundente.

Vremea în martie 2018

În luna martie, vremea continuă să fie frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În sud și sud-estul țării va fi mult mai cald decât este normal în această perioadă.

Pentru a vă da seama care este diferența de temperatură, de exemplu media multianuală lunară este de 3,5 grade Celsius, iar media lunii martie va fi de aproximativ 6 grade Celsius în zonele menționate.

Vremea în aprilie 2018

Luna aprilie vine cu vreme normală și chiar mai rece în anumite regiuni ale României. În sud, sud-est și local în vest, temperaturile vor fi aproapiate de media lunară multianuală, de 9,3 grade Celsius. În restul țării, temperaturile vor fi mai scăzute.

Precipitațiile vor avea o tendință spre excedent, vor fi aceleași cantități ca-n luna martie, dar, de obicei, potrivit mediei lunare anuale mai ridicate (51,3 l/mp) este una mai ploioasă.

Citeşte şi Vremea la început de februarie. Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top