Connect with us
Pronunțarea cererii de eliberare condiționată a lui Cristian Borcea, amânată pentru data de 2 iulie

Știri

Pronunțarea cererii de eliberare condiționată a lui Cristian Borcea, amânată pentru data de 2 iulie

Fostul finanțator al Clubului Dinamo, Cristian Borcea, ar putea afla pe data de 2 iulie dacă scapă de închisoare. Tribunalul Ilfov a amânat joi, pentru 2 iulie, pronunţarea în cazul cererii de eliberare condiţionată din închisoare acestuia.

Pe 2 mai, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au respins, în primă instanţă, cererea de eliberare condiţionată formulată de Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de 6 ani şi 4 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Citește și: Cristi Borcea așteaptă marea veste! Magistrații pot decide eliberarea condiționată

La acea dată, avocata lui Borcea, Alice Drăghici, a explicat, în sala de judecată, că fostul finanţator al clubului Dinamo îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, a plătit prejudiciul reţinut în sarcina lui şi a executat o mare parte din pedeapsa primită – patru ani şi două luni. Alice Drăghici a spus că Borcea a câştigat 385 de zile ca urmare a muncii prestate în penitenciar, a primit recompense şi nu a fost sancţionat.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată depusă de Borcea, susţinând că acesta s-a folosit de împrejurări pentru a încălca legea, iar faptele comise sunt extrem de grave.

„Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie şi copii, pentru că i-am expus la aşa ceva”, a spus atunci Cristian Borcea.

Cristian Borcea a încercat să fie eliberat și în 2017

În 2017, Borcea a mai făcut o încercare de a ieşi mai devreme din închisoare, însă în octombrie anul trecut Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată.

Citește și: ADEVĂRATA relație dintre Valentina Pelinel și Mihaela Borcea! Cum se înțeleg cele două

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind „spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top