Connect with us
PSD și UDMR au semnat miercuri un protocol de colaborare parlamentară. Kelemen Hunor s-a arătat dispus să susțină propunerea de premier a lui Dragnea.

Politic

PSD și UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentară

Alianța formată din PSD și ALDE a semnat un protocol de colaborare parlamentară cu UDMR. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor l-a asigurat pe Liviu Dragnea că susține propunerea PSD de premier, Sevil Shhaideh.

„Vrem să redăm parlamentului un rol important”, a spus Kelemen Hunor, în timp ce Liviu Dragnea a spus că „ne interesează o majoritate parlamentară stabilă, care să asigure o stabilitate politică și economică”.

Kelemen Hunor: Nu suntem în coaliția de guvernare

Kelemen Hunor a spus ca Uniunea va susține propunerea de premier a PSD-ALDE, dar a precizat că „nu suntem în coaliția de guvernare.”

Citește și: Kelemen Hunor, despre nominalizarea lui Sevil Shhaideh: „Este o propunere interesantă”

Conform protocolului, UDMR va sprijini inițiativele legislative ale Guvernului, iar proiectele de legi ale PSD-ALDE, respectiv UDMR vor fi susținute în comun, dacă se consultă și cad de acord.

Protocolul menționează importanța descentralizării, dar și asigurarea respectării reglementărilor legale, precum  și a obligațiilor care decurg din tratatele internaționale în ceea ce privește folosirea limbii materne a minoritătilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top