Connect with us
Rasfata-te in acest post cu o reteta de tort diplomat delicioasa!

Stil

Rasfata-te in acest post cu o reteta de tort diplomat delicioasa!

Vrei un desert de post rapid si simplu? Acum poti prepara un tort diplomat senzational!

Vrei un desert de post absolut delicios? Un tort diplomat cu fructe este solutia ideala!

Un desert aromat de post pare a fi greu de gasit, insa un tort diplomat cu fructe rezolva problema! Combinatia de ingrediente este absolut delicioasa, iar fructele ii ofera un gust usor acrisor, minunat! Iata de ce ai nevoie!

ACEASTA PRAJITURA DE POST ITI VA LASA GURA APA. O INCERCI SI TU?

Ingrediente:

– 500 ml de lapte de soia
– 200 ml de lapte de cocos
– gelatina vegetala
– 150 de grame de zahar
– o pastaie de vanilie
– o lingurita de amidon
– coaja rasa de la o lamaie
– 200 de grame de stafide
– 150 de grame de nuci
– fructe de sezon
– piscoturi

Mod de preparare:

Pastaia de vanilie se taie in doua pe lungime si se scot semintele. Acestea se pun la fiert cu laptele de soia, 150 de ml de lapte de cocos si 80 de grame de zahar. Se lasa la foc mic. In restul de lapte de cocos se dizolva gelatina, iar amestecul obtinut se adauga peste cel de pe foc, amestecand incontinuu. Se mai fierbe 3-4 minute, insa in tot acest timp se amesteca cu o lingura de lemn, cu mare grija. Dupa ce se opreste focul se adauga coaja rasa de la o lamaie si se lasa sa se racoreasca

Nucile si stafidele se maruntesc cu ajutorul unui blender si se aseaza pe fundul tavii, apasand cu ajutorul unei spatule pana iau forma unui blat. Se toarna deasupra compozitia fiarta si se da la frigider.

Fructele alese (visine, piersici, caise, fructe de padure) se pun intr-un vas impreuna cu zaharul care a ramas si lingurita de amidon amestecata cu o lingura de apa. Acestea se fierb pana se formeaza un sos, care trebuie sa scada la jumatate. Cand se racesc se toarna peste prajitura si se orneaza tortul cu piscoturi.

Pofta buna!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top