Connect with us

Știri

Regina Ana, inmormantata astazi la Curtea de Arges

Regina Ana a fost inmormnantata astazi, sambata 13 august, la Curtea de Arges. Inhumarea Majestatii Sale a fost precedata de funeralii impresionante, dupa ce trupul sau a stat expus cateva zile la Sala Tronului din Palatul Regal.

Desfasurarea evenimentului

Update, 16.46: Regina Ana a fost inhumata in Catedrala Regala din Curtea de Arges.

Update, 15.55: A inceput slujba de inmormantare.

sicriul

Update, 15.45: Cortegiul funerar a ajuns la Catedrala Regala

sicriu curtea de arges

Update, 15.36: Familia Regala a ajuns la Curtea de Arges. Sicriul urmeaza sa ajunga din minut in minut.

regina

Update, 14.42: Noua Catedrala Regala, locul unde va avea loc slujba de inmormantare a reginei si locul in care va fi ingropata.

catedrala regala

Update, 14.35: La Curtea de Arges, oamenii asteapta sosirea cortegiului

curtea de arges

Update, 13.40: Masina cu sicriul Majestatii Sale va ajunge la destinatie in aproximativ o ora.

Update, ora 12.40: Cortegiul funerar a iesit din Bucuresti si se indreapta catre Curtea de Arges. Nu se vor face opriri pe traseu, insa masinile vor incetini viteza in localitati.

Update, 12.10: Cortegiul funerar a ajuns la Arcul de Triumf.

Update, 12.02: Masina cu sicriul Reginei Ana a trecut prin Piata Romana, insotita de mai multe echipaje de jandarmerie. Sute de romani au salutat cortegiul funerar.

Update, 11.35: Sicriul Reginei Ana a fost urcat in masina mortuara si porneste catre Curtea de Arges.

sicriu regina ana3 sicriu regina ana4

Update, 11.00: Sicriul a fost pus pe catafalc. A inceput slujba catolica.

sicriul

ioan robu

Update, 10.55: Sicriul Reginei Ana este purtat de militari pana la Piata Palatului Regal

sicriu regina ana sicriu regina ana2

Update, 10.34: A inceput slujba oficiata de Patriarhul Daniel, in prezenta membrilor Familiei Regale a Romaniei.

regina

slujba

antena 3 daniel

Slujba Regina Ana. Captura Antena 3

Slujba Reginei Ana este oficiata atat de ierarhi ortodocsi, in frunte cu Patriarhul Daniel, cat si de cei catolici, condusi de monseniorul Ioan Robu.

La funeraliile reginei Ana si-au anuntat prezenta, printre altii, principele Lorenz al Belgiei, principesa Maria Astrid de Luxemburg, arhiducesa a Austriei, arhiducele Cristian al Austriei, Alteta Sa Regala Maximilian, Mare Duce de Baden, principele Georg Friedrich al Prusiei, ducesa Maria a Rusiei, principele Carlos de Bourbon, Duce de Parma, care va reprezenta si familia regala a Olandei, si arhiducele Martin al Austriei.

De asemenea, la funeraliile reginei vor participa principesa mostenitoare Margareta, principele Radu, principesa Elena, principesa Sofia si principesa Maria, alaturi de alti membri ai Casei Regale.

Citeste si: Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Regele Mihai nu participa la funeralii, din cauza starii de sanatate precare, la fel si Principesa Irina, care nu mai face parte din Casa Regala. Nici familia regala din Marea Britanie nu participa la ceremonie, insa va fi reprezentata de insarcinatul cu afaceri al Ambasadei britanice si de contele Tibor Kalnoky.

Mai multe echipaje de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov sunt prezente, sambata dimineata, in apropierea Palatului Regal, pentru a supraveghea desfasurarea funeraliilor Reginei Ana. Membrii familiei regale au inceput sa vina la ceremoniile funerare „Avand in vedere afluxul mare de persoane de la Palatul Regal, incepand cu dimineata zilei de 11 august, in contextul desfasurarii funeraliilor Majestatii Sale Regina Ana, pompierii asigura masurile de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, respectiv de prim ajutor calificat”, anunta ISU. La misiunea ISU participa o autospeciala de stingere, o ambulanta SMURD, o autospeciala pentru transport personal si victime multiple si un echipaj de descarcerare.

Peste 9000 de oameni au venit sa ii aduca un ultim omagiu Reginei Ana, pe perioada cat trupul ei a fost depus la Palatul Regal.

regina ana

Inmormantare Regina Ana. Program funeralii

In ziua de sambata, 13 august 2016, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, chiar in fata palatului. Acolo va avea loc o ceremonie religioasa. Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. Accesul presei este liber.

La ora 11.30, sicriul va fi asezat in masina mortuara.

De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

La ora 15.00, in ziua de sambata, 13 august 2016, va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, prezente la eveniment.

Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges. Presa va avea acces in fata Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Ceremonia se va desfasura in doua parti: ora 15.00-15.50, in fata Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasa a ingroparii, in Noua Catedrala.

Vezi si: Imagini de colectie cu Regina Ana si Regele Mihai

Prezenta presei nu va fi permisa in incinta Noii Catedrale, nici inainte, nici pe parcursul ceremoniei de ingropare. Noua Catedrala nu va putea fi vizitata in primele 7 zile dupa inmormantare. Mesaje de condoleante pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Regina Ana a murit luni, 1 august 2016, la varsta de 92 de ani, la un spital din Elvetia. In memoria Altetei sale, ziua de 13 august 2016 a fost decretata zi de doliu national.

foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top