Connect with us
Știați de ce într-un pachet sunt 20 de țigări? Motivul întreține dependența.

Știri

Reguli noi în privința pachetelor de țigări și a produselor din tutun

Începând de duminică, pachetele de țigări din comerț trebuie să respecte anumite reguli. Ce se va întâmpla cu pachetele de țigări în următoarea perioadă?

Reguli noi în privința pachetelor de țigări și a produselor din tutun

De duminică, pachetele de țigări din comerț trebuie să respecte anumite reguli cerute de legislație. Spre exemplu, vor apărea imagini color mai mari. Acestea vor prezenta riscurile la care se expun fumătorii. Ele vor ocupa 65% din suprafața pachetului și vor apărea pe față și pe spate. De asemenea, vor fi însoțite de mesaje care îi informează și îi atenționează pe fumători.

Pe părțile laterale ale pachetului de țigări trebuie să existe mesajele “Fumatul ucide” și “Fumul de tutun conţine peste 70 de substanţe care cauzează cancer”. Astfel, nu mai apar informațiile legate de nivelul de nicotină, de gudron sau de monoxid de carbon.

Potrivit Legii 201/2016, vânzarea produselor din tutun fabricate și etichetate conform prevederilor anterioare din Legea 349/2002 a fost posibilă până pe data de 20 mai.

Pe pachetele de țigări vor apărea următoarele mesaje: “Fumatul cauzează 9 din 10 cancere pulmonare”, “Fumatul dăunează plămânilor”, “Fumatul cauzează cancer al gurii şi al gâtului”, “Fumatul creşte riscul de impotenţă”, “Fumatul reduce fertilitatea”, “Renunţaţi la fumat – rămâneţi în viaţă pentru cei dragi”, “Fumatul blochează arterele”, “Fumatul poate ucide fătul nenăscut”, “Fumatul cauzează accidente vasculare cerebrale şi infirmitate”, “Copiii fumătorilor sunt mai predispuşi să înceapă să fumeze”, “Fumatul creşte riscul de orbire”, “Fumul dumneavoastră dăunează copiilor, familiei şi prietenilor dumneavoastră”, “Fumatul dăunează dinţilor şi gingiilor”, “Fumatul cauzează atacuri de inimă”.

Reguli noi în privința pachetelor de țigări și a produselor din tutun

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis susține vaccinarea obligatorie

Numele produselor sau numele brandurilor nu vor mai fi scrise deasupra avertismentelor referitoare la sănătate. De asemenea, acestea vor ocupa mai puțin spațiu decât până acum. În plus, pe pachetul de țigări va apărea și numărul Tel Verde STOP FUMAT 08008 78673. Astfel, fumătorii vor primi informații legate de programele care îi pot ajuta să renunțe la fumat.

În ceea ce privește pachetele unitare de țigarete, avertismentele referitoare la sănătate combinate trebuie să aibă următoarele dimensiuni: cel puţin 44 mm înălţime și cel puțin 52 mm lăţime.

Este interzis ca pe etichetele pachetelor de țigarete și a produselor din tutun să apară elemente sau caracteristici care promovează un produs sau încurajează consumul acestuia prin crearea unor impresii greșite referitoare la caracteristicile acestora, ori la efectele asupra stării de sănătate.

De asemenea, sunt interzise caracteristicile care fac referire la gust, miros, aromatizanți sau aditivi. În plus, este interzisă referirea la lipsa acestora. Nici nu trebuie să apară sugestii referitoare la asemănarea acestora cu unele produse alimentare sau cosmetice.

Nu este permisă includerea cupoanelor valorice sau a ofertelor de reducere în ceea ce privește țigaretele sau produsele din tutun.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top