Connect with us

Știri

Revista Charlie Hebdo, dată în judecată pentru calomnie după caricatura cu Simona Halep

Revista de satiră Charlie Hebdo a fost dată în judecată de Federația asociațiilor de români din Europa(FADERE).

Aceștia acuză conducerea editorială a revistei de calomniere după caricatura prin care o ironizează pe Simona Halep îm timp ce strigă „fier vechi, fier vechi”.

Chiar dacă Simona Halep a decis să nu vorbească despre acest subiect, FADERE a decis să acționeze în instanță revista pariziană.

Citește și: Simona Halep, ironizată de Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“

Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ‘țigancă’, se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români”, transmit FADERE.

În același comunicat se adaugă: ”Comunitatea de români din Franța este formata din sute de mii de intelectuali, artiști sau muncitori. Prin seriozitatea și hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcții de răspundere este impresionant”.

Federația românilor din Europa, anunță că în acest context, cu sprijinul casei de avocatură „Paredes y Asociados” va deschide în cursul zilei de luni un proces, împotriva publicației ”Charlie Hebdo”, pentru calomnie, potrivit libertatea.ro.

Redacția Charlie Hebdo a fost atacată pe 7 ianuarie 2015

„Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția.

Citește și: Prima reacție a Simonei Halep, după caricatura celor de la Charlie Hebdo. Ce spune Ambasada Franței

Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de rromii, probabil cei de la Charlie Hebdo vor considera ‘fier vechi’ și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

În 7 ianuarie 2015, în jurul orei locale 11:30, procurorii parizieni au confirmat că 12 oameni au fost uciși și 11 răniți în atacul asupra sediului săptămânalului satiric. Al Qaeda a revendicat atunci atacul, după ce revista a publicat niște caricaturi ale profetului Mahomed.

1 Comment

1 Comment

  1. un roman sau francez

    2018-06-18T11:32:26+03:00 at 11:32

    Umorul francez! Umor in adevaratul sens al cuvantului.
    Doar cine nu traieste putin in Franta nu-l poate intelege. Eu nu m-am simtit atacata, nici jignita pentru ca stiu cine si ce sunt.
    Daca nu ai complexe… totu-i ok.
    Se vede ca romanii nu numai ca nu au simtul umorului dar nici nu sunt in stare sa raspunda cu umor plin de subinteles.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top