Connect with us

Știri

ROEXIT – Ieșirea României din UE. Visul nebunesc al PSD care prinde contur – EXCLUSIV

Frans Timmermans a susținut un discurs dur în comisia LIBE în care a avertizat coaliția de guvernământ PSD-ALDE în legătură cu modificările la codurile penale și legile Justiției, care ar periclita lupta împotriva corupției.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene s-a mai arătat îngrijorat în legătură cu acțiunea violentă de la protestul din 10 august și a declarat că speră ca astfel de incidente să nu se mai repete.

De asemenea, acesta a mai precizat și că guvernul României ar putea fi adus în fața instanțelor europene dacă regulile și valorile UE vor fi încălcate.

PSD și-a găsit astfel un nou dușman, iar discursul anti-european și anti-occidental a fost adoptat rapid de Liviu Dragnea, social-democrații români și o parte a susținătorilor lor.

Pe site-urile de știri apropiate PSD-ului, susținători ai partidului, aflați sub conturi reale sau false, au început să vorbească de un ROEXIT, pe modelul Brexit, cerând ieșirea României din Uniunea Europeană.

O mai veche petiție online în acest sens a început să fie din nou distribuită pe rețelele de socializare.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, cunoscut pentru pozițiile sale euro-sceptice, l-a acuzat pe Timmermans că halucinează și spune că îl detestă sincer pe acesta.

În cele din urmă, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, etern contestatar al luptei anticorupție și cercetat în dosarul Black Cube, a lansat pe Facebook un atac la adresa Uniunii Europene, cerând la rândul său ROEXIT.

Postarea lui Dragomir este însoțită de un text propagandistic și neargumentat, în care folosește mai multe informații neadevărate, cum ar fi aceea că România dă mai mulți bani UE decât primește.

Printre cei care i-au apreciat postarea se numără și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Postarea acestuia a stârnit un val de mesaje negative la adresa fostului SRI-ist.

Referendumul pentru familia tradițională, politizat și folosit ca test pentru eventual ROEXIT

Referendumul pentru familia tradițională din weekend devine în acest context un moment pe care PSD îl exploatează din plin în propriile scopuri anti-europene.

Referendumul pentru familie a fost amânat în dese rânduri, fără un motiv anume, deși cei din PSD avansaseră datele când acesta ar fi urmat să aibă loc.

Citește și: Paul Stănescu (vicepremier): Referendumul pentru familie, organizat în mai

Practic, social-democrații au așteptat momentul oportun pentru acest proces electoral, pentru a încerca să-l folosească în scopul propriu și să impună un discurs eurosceptic.

Inițiativa civică de modificarea a Constituției pentru redefinirea familiei a căpătat o formă homofobă, anti-occidentală, în care informațiile false au început să se viralizeze pe rețelele de socializare.

Practic, uitându-te pe rețelele de socializare, se poate observa cum mesajele de susținere ale acestui eveniment s-au transformat în mesaje Anti-LGBT și împotriva „occidentului decadent” în care minoritatea sexuală a impus o „adevărată dictatură” și în care familia tradițională este distrusă.

Claudiu Manda, unul dintre liderii PSD, a distribuit o știre falsă despre Canada, care ar fi legalizat relațiile sexuale între oameni și animale. Liviu Dragnea a vorbit despre țări „în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal”, lucru care este neadevărat, întrucât zoofilia nu este legală în niciun stat.

Citește și: Fake News: „Canada a legalizat zoofilia”. Care este, de fapt, adevărul

Mai mult decât atât, Dragnea a susținut că Timmermans ar încerca să spună poporului român cum să voteze la referendum și că UE nu poate spune României cum să definească în Constituție căsătoria.

„Chiar nu cred că domnul prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spațiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria.

Eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi. Și nu trebuie să mai mergem pe ideea de a fi political corect ca să dăm bine la nu știu ce porți înalte.

Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

De fapt, însuși Timmermans a spus că Uniunea Europeană nu are compentenţă în această zonă, legea familiei fiind o chestiune care ţine de statele membre.

El a precizat următoarele: „ Sunt un om care crede cu putere în valorile familiei. Sunt soţ, tată, am patru copii. Dar nu vreau ca valorile familiei să fie folosite ca arme pentru a justifica homofobia”.

Totodată, deși Viorica Dăncilă a spus la audierea din grupul S&D că PSD nu va face campanie pentru referendum, în țară PSD plătește campanii televizate pentru a-i convinge pe oameni să voteze DA (Mai multe detalii aici).

În ceea ce privește informațiile privind distrugerea familiei tradiționale în state care au legalizat mariajele de același sex, acestea sunt, de asemenea, neadevărate.

Țări în care căsătoriile gay sunt legale, precum Olanda, Irlanda, Franța, au rate ale natalității mai bune ca România (codașă la acest capitol), semn că familiile tradiționale funcționează foarte bine în aceste state (Mai multe detalii aici).

În ceea ce privește „un asalt al minorităților sexuale și o dictatură a LGBT în țările UE”, acest lucru nu poate fi dovedit și nu există informații reale care să susțină acest lucru. Așa-zisele fapte prezentate de o parte a susținătorilor referendumului sunt informații trunchiate, dezinformări și, uneori, simple fabulații, în scopul de a discredita valorile europene.

Toate cele de mai sus, însoțite de diverse mesaje distribuite în mediul virtual potrivit cărora UE ne-ar fura resursele, ne-ar distruge suveranitatea și ar vrea să ne distrugă identitatea și tradițiile fac parte dintr-o tehnică de manipulare menită să transforme ceva ce pare la început imposibil, în ceva real.

O astfel de tehnică este și cea denumită fereastra Overton, care se bazează tocmai pe aceste mesaje care să facă apel la latura emoțională mai mult decât cea logică, pentru a schimba concepțiile oamenilor (Mai multe detalii aici).

Ar mai fi de menționat că UE nu se poate implica în suveranitatea unui stat și că statul acela poate legifera în ceea ce privește treburile sale interne.

Însă UE are un set de reguli care trebuie respectate de orice stat membru.

În ceea ce privește manipularea că „UE ne fură” este suficient să ne amintim de distrugerea industriei și economiei din perioada anilor 90, când România nu era membră UE, iar foști comuniști români, ajunși peste noapte politicieni și afaceriști, au dat tunuri importante prin care și-au mărit averile.

Ce ar însemna un ROEXIT pentru România și pentru PSD

Este foarte greu de anticipat ce ar aduce un eventual ROEXIT pentru România, dar cu siguranță lucrurile nu vor fi bune.

Am văzut și în cazul Brexit că procedura ieșirii din UE este una anevoioasă, complexă și cu impact economic. Lira s-a depreciat după Brexit, liberul tranzit al cetățenilor britanici în UE și viceversa este pus sub semnul întrebării, iar acum, potrivit ultimelor sondaje, 60% dintre britanici ar vota pentru rămânerea în UE.

Trebuie ținut cont de faptul că Marea Britanie este o economie puternică și unul dintre cele mai dezvoltate state din lume, fiind la un nivel superior României din acest punct de vedere.

Pentru noi, o ieșire din UE ar însemna, cel mai probabil, o prăbușire catastrofală a leului, o retragere a companiilor străine și multinaționalelor ( pe care PSD oricum nu le are la suflet), rate record ale șomajului.

Fondurile europene se pierd, dezvoltarea infrastructurii va avea probleme foarte mari, românii nu se vor mai bucura de statutul de cetățeni comunitari, așa că vor fi reintroduse vizele. Pentru cei care lucrează în străinătate, situația s-ar complica și mai mult.

Practic, economia României ar trece printr-un colaps și țara noastră ar putea fi obligată să se reorienteze către alte părți, cel mai probabil către Est, acolo unde Rusia are interes într-o Uniune cât mai slabă.

Pentru PSD și Liviu Dragnea, ieșirea din UE dă premisele unei dictaturi. În lipsa organismelor europene care să atragă atenția asupra unor probleme precum corupția și să facă presiuni pentru rezolvarea acestora, partidul de guvernământ ar fi liber să facă ce vrea, fără a fi tras la răspundere.

Amnistia și grațierea vor deveni lege și este greu de crezut că cei corupți ar mai merge la închisoare.

Având în vederea atitudinea tot mai dură a celor de la Putere față de cei care li se opun, am putea să spune că, în cazul unui ROEXIT, aceștia vor putea face orice să reducă la tăcere masa critică.

Este de așteptat că, dacă referendumul va trece cu rezultatul de DA, astfel de mesaje anti-europene se vor intensifica, iar PSD va utiliza de toate mijloacele mediatice pentru a impune acest subiect pe agendă, mai ales că situația din România a intrat în vizorul UE.

Iar de această dată, PSD nu se mai confruntă cu dușmani precum „statul paralel, subteran, ocult, sorosist, etc.”, ci cu un adversar real și puternic, în fața căruia, singur, nu are putere.

1 Comment

1 Comment

  1. puiu

    2018-10-02T18:03:48+03:00 at 18:03

    Ok,scoateti Romania din U.E miticilor,dar lasati Transilvania in pace,in Familia Europeana din care a facut mereu parte si in care isi are locul. Daca credeti ca tarati Transilvania dupa voi spre est va inselati amarnic si o sa aveti o mare surpriza, in rest numai de bine,ramaneti cu furaciunile voastre orientale!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top