Connect with us
Samsung a inregistrat un brevet pentru un smartphone care poate sa ruleze, in paralel, sistemele de operare Windows Phone si Android.

Știri

Samsung breveteaza un smartphone care ruleaza Android si Windows Phone

Coreenii de la Samsung au inregistrat un brevet pentru un telefon care poate rula Android si Windows Phone in paralel.

Ideea rularii mai multor sisteme de operare pe un singur telefon nu este noua. Au mai existat dispozitive capabile sa porneasca cu un sistem de operare si sa fie restartate pentru a trece la alt sistem de operare, scrie news.ro.

Ideea celor de la Samsung merge, insa, mai departe de atât. Cele doua sisteme de operare, in acest caz Android si Windows Phone, ar rula efectiv in paralel. Aceasta inseamna ca cele doua ar porni simultan la deschiderea telefonului si ca utilizatorul ar putea realiza trecerea rapida de la unul la celalalt printr-o simpla apasare de buton.

Resursele telefonului, in acesta situatie, ar urma sa fie partajate intre cele doua sisteme, ceea ce insemna ca folderele si tot continutul stocat vor putea fi accesate de pe oricare din cele doua sisteme de operare.

Citeste si:Samsung le cere tuturor posesorilor de telefoane Galaxy Note 7 sa le stinga si sa le returneze cat mai repede

Desi ideea in sine are merit, nu pare a fi genul de facilitate care sa atraga foarte multi cumparatori. In principiu, pentru un utilizator normal, nu prea are sens consumarea resurselor limitate ale telefonului cu rularea a doua sisteme de operare. Abordarea duala nu are multi adepti nici pe PC-uri, cu atât mai putin ar putea avea succes pe un dispozitiv mobil.

In plus, autonomia va fi o mare problema pentru un astfel de dispozitiv. Energia, si asa insuficienta pentru majoritatea utilizatorilor, ar urma sa fie folosita pentru tinerea activa in paralel a doua sisteme de operare, in locul unuia singur.

Brevetul devenit public acum a fost inregistrat de Samsung in 2015, atunci când Windows Phone inca mai avea minuscule sperante de reusita. De aceea, existenta acestui brevet nu inseamna neaparat ca Samsung va merge pâna la capat si chiar va lansa un astfel de produs.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top