Connect with us

Știri

Școli închise luni și marți, în mai multe județe. Anunțul de ultimă oră al Ministrului Educației:

Cursurile şcolare vor fi suspendate integral, luni, în judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Autorităţile din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situaţii de urgenţă, suspendarea integrală a cursurilor şcolare pentru ziua de luni, 17 decembrie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă şi pentru data de 18 decembrie”, se arată într-un comunicat de presă remis, duminică, Agerpres.

Citește și: Vremea duminică. Cod portocaliu şi cod galben de ninsori. Cum va fi în Capitală

Potrivit sursei citate, marţi, ca urmare a unor avarii la reţeaua de energie electrică, nu vor avea loc ore de curs în şcolile din 39 de localităţi din judeţul Arad, iar o unitate de învăţământ din judeţul Satu Mare nu va organiza cursuri luni şi marţi din aceleaşi motive.

Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene în cursul zilei de duminică, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Starea drumurilor, 17 decembrie. Șosele închise luni din cauza zăpezii

Mai multe drumuri sunt închise luni în România, din cauza problemelor produse de vremea rea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorilor din ultimele zile, sunt impuse următoarele restricţii în traficul rutier, feroviar şi maritim:

Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca este închisă pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri, în judeţul Gorj.

Traficul rutier este oprit în ambele sensuri pe DN 7, la kilometrul 239+400 metri, la limita judeţelor Vâlcea şi Sibiu, din cauza unor autocamioane neechipate corespunzător care nu mai pot înainta pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

Pe DN 66 Târgu Jiu – Petroşani, între Bumbeşti-Jiu (jud. Gorj) şi Petroşani (jud. Hunedoara) este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 este întreruptă între kilometrii feroviari 90 şi 108, pe raza judeţului Gorj (între staţiile CF Valea Sadului şi Pietrele Albe).

Traficul feroviar pe secţia de cale ferată 202 este întrerupt şi pe raza judeţului Hunedoara, la kilometrii feroviari 112+800 (în zona staţiei CF Strâmbuţa) şi 84+200 (în zona staţiei CF Livezeni) din cauza unor fire de înaltă tensiune rupte în urma căderilor de zăpadă.

Portul Mangalia este închis, din cauza vântului puternic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top