Connect with us
Se scumpeşte călătoria cu metroul. Anunţul ministrului Transporturilor

Știri

Se scumpeşte călătoria cu metroul. Anunţul ministrului Transporturilor

Preţul călătoriei cu metroul se va majora începând de anul viitor, aceasta fiind singura modalitate prin care se pot acoperi creşterile salariale cerute de sindicatele Metrorex, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

„Aşa cum am prevenit opinia publică încă de la începutul discuţiilor cu sindicatul Metrorex, orice creştere salarială se va reflecta în preţuri. Nu avansez cifre.

Cei care au responsabilitate în acest domeniu să-mi prezinte în primul rând mie aceste cifre. Ce ştiu precis este că această creştere salarială nu poate fi dusă în bugetul Metrorex altfel decât printr-o creştere a preţului biletului”, a spus Şova.

Ministrul a admis totuşi că Metrorex ar putea obţine venituri noi din închirierea spaţiilor comerciale.

„Acest lucru este posibil dacă s-ar putea petrece repede şi nu am fi obstrucţionaţi de comercianţii actuali, care nu plătesc chirie. Ce câştigă Metrorex din închirierea spaţiilor va contribui la echilibrarea bugetului companiei, astfel încât influenţa majorărilor salariale să nu fie semnificativă sau poate chiar deloc să nu fie transmisă în preţul biletelor de călătorie”, a adăugat Şova.

Sindicatele de la metrou au obţinut o creştere salarială de 20% pentru anul viitor, după ce au ameninţat cu greva generală.

Şova nu a spus, însă, cât ar urma să coste călătoria.

Cât mai rămâne Şova ministrul Transporturilor

Lucian Şova a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că este în continuare ministrul al Transporturilor şi îşi exercită toate atribuţiile şi prerogativele legale până la expirarea mandatului.

„Vreau să transmit pe această cale tuturor celor interesaţi că eu sunt Lucian Şova şi sunt ministrul Transporturilor. Fac un apel la toţi cei care în spaţiul public dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate cu privire la afirmaţiile sau interpretările sau analizele pe care le fac – şi

Mă refer aici la faptul că orice afirmaţie făcută în spaţiul public de către persoane care au o anume semnificaţie politică sau administrativă în România pot aduce prejudicii activităţii a peste 55.000 de angajaţi, care se află în subordinea mea, şi, prin acest lucru, a milioanelor de utilizatori de servicii de transport, de infrastructură de transport etc.

Am vrut să fac aceste declaraţii pentru a clarifica foarte evident un lucru. Sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit toate atribuţiile şi toate prerogativele în conformitate cu prevederile legale şi înţeleg să fac acest lucru până când îmi va expira mandatul”, a spus Şova.

Şova a adăugat că, în opinia sa, nominalizarea făcută de PSD pentru portofoliul transporturilor este legitimă.

„În legătură cu nominalizarea făcută la conducerea Ministerului Transporturilor, recunosc dreptul partidului de guvernământ să facă nominalizări la conducerea oricărui minister şi niciodată, din punctul meu de vedere, comitetul executiv sau preşedintele partidului nu vor avea dreptate doar când fac o nominalizare în legătură cu mine şi ar putea să nu aibă dreptate atunci când fac o nominalizare în legătură cu alt coleg de partid.

Subliniez că nominalizările sunt absolut legitime, le susţin, însă, până la apariţia unui decret prezidenţial de eliberare din funcţie, sunt Lucian Şova, sunt ministrul Transporturilor, ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu”, a spus oficialul guvernamental.

Întrebat unde se află demisia sa şi dacă s-a luat act oficial de ea, el a refuzat să răspundă.

1 Comment

1 Comment

  1. Emil MOLDOVAN

    2018-12-06T23:49:28+02:00 at 23:49

    Unde trebuie sa va reklam – ca sa NU mai primesc mesaje si alarme de la voi ?
    M-am dezabonat odata ! – ce trebuie sa mai fac ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top