Connect with us
Mișu Negrițoiu, președintele ASF, a declarat că exclude o creștere substanțială în ceea ce privește prețul la polițele RCA.

Știri

Șeful ASF a dezvăluit ce se va întâmpla cu prețul la polițele RCA

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Mișu Negrițoiu, a declarat miercuri, la o conferință de presă, că exclude o explozie sau un avans de 20% al tarifelor la asigurările obligatorii RCA.

Cu toate acestea, șeful ASF a afirmat că nu exclude o creștere graduală a tarifelor după ce perioada de plafonare RCA va expira.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca pentru unele categorii să existe majorări marginale, printre acestea menționând mașinile de mare putere și cele pentru transport de persoane deținute de persoane juridice, dar a precizat că exclude majorări substanțiale.

„Nu exclud o creştere graduală şi diferenţiată în regimul de tarife maximale. Eu exclud o creştere explozivă sau de circa 20%. Cred că media va rămâne tot acolo sau va exista o evoluţie foarte marginală”, a spus preşedintele ASF, conform Agerpres.

Negrițoiu a mai afirmat că nu există condiții fundamentale de majorare a RCA la momentul actual.

„Așa cum este piața astăzi, nu există condiții fundamentale de majorare sau nevoie de creștere a prețurilor și nu anticipăm creșterea medie a primei de asigurare RCA”, a declarat Mișu Negrițoiu.

Mișu Negrițoiu a afirmat că pe agenda de astăzi a Consiliului ASF s-a aflat și subiectul pachetului de măsuri pentru stabilizarea în continuare a pieței RCA: reglementarea categoriilor de riscuri ridicate, norma privind metodologia calculării tarifelor de referință, tarifele de referință, amendamente la Norma nr. 39/2016 (RCA).

De asemenea, se mai au în vedere alte propuneri, precum: revizuirea sistemului bonus-malus, constituirea de asociații/societăți de asigurare mutuale (prevăzute în Legea asigurărilor) și realizarea unui Ghid de protecție a consumatorului.

Citește și: Veste proastă pentru șoferi!

Citește și: Anunțul polițiștilor pentru toți șoferii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top