Connect with us

Vedete

Semne după moartea lui Marcel Toader. Ce experiență a avut fiul său

După moartea lui Marcel Toader, fiul acestuia a avut parte de o experiență care l-a pus pe gânduri. Maximilian spune că a simțit prezența tatălui său și are semnul care dovedește acest lucru.

Maximilian a avut o experiență inedită după moartea lui Marcel Toader

„Nu l-am visat pe tata, dar am primit niște semne care m-au făcut să simt prezența tatălui meu. Am lăsat câte un pahar cu apă în trei locuințe: în apartamentul său, în Constanța și la locuința mea. Am observat că din paharul lăsat în apartamentul său apa era consumată cam un sfert. Am auzit că semnul acesta se traduce cumva, și anume că sufletul său a fost acolo. Noi suntem mai bine acum, la fel și mama, încercăm să acceptăm situația”, a declarat Maximilian pentru ziarul Click.

Citește și: Fiul lui Marcel Toader – Declarații exclusive despre tatăl său

Este o veche tradiție să lași un păhărel cu apă sau o farfuie cu făină (în unele zone zahăr) dupa moartea unui apropiat, undeva pe un pervaz. Din bătrâni se spune ca sufletul celui decedat mai bântuie câteva zile pe Pământ și va veni sa se răcorească cu acea apă.

Fiul lui Marcel Toader a avut o experiență inedită după moartea tatălui

Sufletele bântuie timp de 40 de zile printre cei dragi. În mediul rural există acest obicei de foarte mult timp și nu se concepe ca cel decedat să nu primească păhărelul de apă în prima seară după ce a trecut la cele veșnice. Deși pare straniu, în cele mai multe cazuri în dimineața următoare paharul conține o cantitate mai mică de apă.

Citește și: Doliu în lumea fotbalului. A murit Florin Halagian

Există sate unde se pune și o farfurie mică de zahăr, pentru ca cel trecut în neființă să se îndulcească și să plece sătul pe lumea cealaltă. Se spune că uneori se vor observa mici urme în această farfurie, semn că sufletul plecat dintre noi a fost acolo.

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top