Connect with us
Sfântul Spiridon, sărbătoare 12 decembrie. Astăzi creștinii îl cinstesc pe Spiridon, cunoscut drept sfântul care își părăsește racla.

Stil

Sfântul Spiridon. Ce să NU faci pe 12 decembrie

Sfântul Spiridon este cinstit de creștini la data de 12 decembrie. Spiridon este cunoscut drept sfântul care pleacă din raclă atunci când este chemat prin rugăciune de către credincioși.

Sfintele Moaște ale lui Spiridon se păstrează în catedrala cea mare din insula Corfu, din Grecia. Sfântul Spiridon este cunoscut ca un mare făcător de minuni.

Sfântul Spiridon-Tradiții, obiceiuri, superstiții

Se spune că Sfântul Spiridon pleacă periodic din racla sa, pentru a-i ajuta pe oamenii care îl cheamă în rugăciune. Potrivit tradiției, pentru că pleacă să-i ajute pe cei care au nevoie de el, sfântul își tocește periodic încălțămintea, mai exact papucii din mătase.

Părinții slujitori la catedrala din Corfu păstrează obiceiul și îî schimbă anual veșmintele și încălțămintea. Acest obicei are loc în ziua de 12 decembrie.

Mai este numit și „sfântul călător” datorită minunilor săvârșite. Se spune că pentru perioade scurte de timp, moaștele nu mai sunt prezente în racla din catedrală. Atunci când ele revin sunt calde și prăfuite. În plus, încălțările se tocesc periodic și apar cu pământ și fire de iarbă pe ele.

Se spune că Sfântul Spiridon vine la patul bolnavilor care-i cer ajutorul, care îl roagă cu credinţă să-i vindece;

De la sărbătoarea Sfântului Spiridon, ziua începe să crească.

Ce să NU faci de Sfântul Spiridon

Tradiția spune că în ziua de 12 decembrie trebuie să fie respectate anumite lucruri. Astfel, pentru sănătate în familie, pentru câștig și spor, azi nu se muncește. Pe lângă muncă, azi nu este bine să coși, să speli rufe sau să faci curățenie.

De asemenea, în mediul rural nu se înjugă vitele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top