Connect with us

Stil

SFANTUL VASILE: Ce sa NU faci in prima zi din noul an

CE SA NU FACI DE SFANTUL VASILE. Pe 1 ianuarie, crestin-ortodocsii il sarbatoresc pe Sfantul Vasile. Legat de aceasta zi importanta, exista o serie de superstitii, obiceiuri si traditii. Uite ce nu ai voie sa faci!

Ce sa nu faci de Sfantul Vasile:

1. NU LASA SA TREACA PRAGUL CASEI TALE O FEMEIE

Se spune ca e bine sa-ti treaca primul pragul un barbat. Acesta aduce bunastare si voiosie, bucurii din belsug si prosperitate pentru intregul an.

2. NU CONSUMA ALTA BAUTURA ALCOOLICA IN AFARA DE VIN

Vinul este asociat cu prosperitatea si sanatatea, asa ca daca vrei sa ai un an plin de lucruri bune, bea vin alb. Traditia spune ca cei care varsa vin pe masa, in greseala, vor fi extrem de norocosi la toate capitolele.

 

3. NU DORMI PE 1 IANUARIE

Nu ai voie sa dormi in prima zi din an deoarece asta inseamna ca tot anul vei fi lipsit de energie, deci lasi lenea sa se instaleze negresit.

4. NU INCHIDE USA COLINDATORILOR

Cei care umbla cu „Plugusorul” iti aduc veselie in casa si spor la munca, asa ca nu face greseala de a le inchide usa in nas.

5. NU TE SFADI CU NIMENI

Daca te certi cu cineva in prima zi din an, asa o vei tine tot anul: in certuri si scandaluri. Ai mare grija la felul in care te porti cu oamenii din jurul tau.

6. NU TE GANDI LA LUCRURI RELE

Felul in care gandesti in prima zi din an, de Sfantul Vasile, va determina soarta ta pentru restul lunilor. Este bine sa fii pozitiv si increzator in ziua acestei sarbatori.

7. NU FACE MULTA TREABA DACA NU VREI SA FII OBOSIT TOT ANUL

Daca te suprasoliciti si iti dai singur munca inutila de facut de Sfantul Vasile, vei fi istovit tot anul. Fa eforturi, dar cu limita.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top