Connect with us
Simona Halep, calificare fără emoții în turul al treilea de la Wimbledon. Cu cine va juca

Știri

Simona Halep, calificare fără emoții în turul al treilea de la Wimbledon. Cu cine va juca

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat fără mari probleme în runda a treia a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, joi, după ce a dispus de chinezoaica Saisai Zheng, cu 7-5, 6-0.

Românca va juca în turul următor împotriva învingătoarei din meciul dintre Lara Arruabarrena (88 WTA) şi Su-Wei Hsieh (48 WTA).

Simona Halep va rămâne numărul 1 mondial după acest turneu, după ce contracandidata sa, Caroline Wozniacki, a fost eliminată.

Caroline Wozniacki a pierdut meciul cu Ekaterina Makarova, locul 35 WTA, în trei seturi, 6-4, 1-6, 7-5, astfel că românca Simona Halep îşi va păstra prima poziţie în clasamentul WTA şi după turneul londonez.

Câştigătoare în acest an a Openului Australiei, după o finală cu Simona Halep, Wozniacki s-a impus sâmbătă în turneul pe iarbă de la  Eastbourne, dar nu reuşeşte nici de această dată să aibă rezultate bune la Wimbledon, singurul turneu de Mare Şlem unde nu a atins niciodată sferturile de finală, scrie AFP.

Makarova a câştigat primul set cu 6-4, după ce a condus cu 5-1, Wozniacki şi l-a adjudecat pe al doilea, cu un sec 6-1, iar rusoaica a reuşit să se impună cu 7-5 în decisiv, după ce a avut 5-1 şi a fost egalată, 5-5.

Wozniacki şi americanca Sloane Stephens, numărul patru mondial, erau singurele care o puteau detrona pe Simona Halep în cazul unor evoluţii foarte bune la Wimbledon.

Fostul lider mondial Serena Williams, cap de serie N.25 la Wimbledon, a trecut de bulgăroaica Viktoria Tomova, locul 135 WTA, jucătoare venită din calificări, în două seturi, 6-1, 6-4. Americanca, în căutarea unui al optulea trofeu la Londra, o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa) şi Tatjana Maria (Germania).

Serena Williams, care a născut o fetiţă în septembrie 2017, şi se află pe locul 181 în ierarhia WTA, a intrat pe lista capilor de serie datorită organizatorilor, decizie care a contrastat cu cea luată la Roland Garros, unde nu a figurat pe lista favoritelor.

Citește și: Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru, eliminate de la Wimbledon. Mihaela Buzărnescu a ajuns în turul 3

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top