Connect with us
Siria: Două gropi comune au fost descoperite în apropiere de Raqqa (agenţie)

Externe

Siria: Două gropi comune au fost descoperite în apropiere de Raqqa (agenţie)

Două gropi comune, conţinând cadavrele a zeci de civili şi militari sirieni asasinaţi de jihadiştii din gruparea Stat Islamic (SI), au fost descoperite vineri în vestul provinciei Raqqa, a indicat agenţia oficială siriană Sana, preluată de AFP.

„Două gropi comune au fost descoperite astăzi în vestul provinciei Raqqa, acolo fiind găsite cadavrele a zeci de martiri civili şi militari, executaţi de organizaţia teroristă Daesh (acronimul arab al SI) atunci când controla regiunea”, a precizat vineri Sana.

Corpurile au fost dezgropate în baza informaţiilor furnizate de populaţie, în apropiere de localitatea Wawi, în estul ţării, a adăugat sursa citată.

Operaţiunile ar putea dura „mai multe zile, din cauza suprafeţei vaste a celor două gropi comune”, potrivit unei surse din cadrul apărării civile siriene.

SI a comis multiple abuzuri în teritoriile pe care le-a cucerit începând cu anul 2014, orchestrând execuţii în masă, decapitări şi alte atrocităţi.

În decembrie 2014, cadavrele a 230 de persoane executate de SI au fost descoperite într-o groapă comună din provincia Deir Ezzor (est). În iunie 2015, jihadiştii au ucis în trei zile peste 200 de civili, printre care femei şi copii, în oraşul Kobane, înainte de a fi respinşi de forţele kurde.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top