Connect with us
Smart TV noua televiziune lansată de Adrian Sărbu. Grila de programe

TV

Smart TV noua televiziune lansată de Adrian Sărbu. Grila de programe

Smart TV este televiziunea pe care Adrian Sărbu și Marius Tucă urmează să o lanseze în acest an. Proiectul este de mult în sertarele Mediafax, compania deținut de Sărbu, iar astăzi aceasta noua televiziune românească la primit licență de la CNA.

În sedinta cu cei de la Consiliul Național al Audiovizualului, Adrian Sărbu și Marius Tucă au fost cei care au prezentat proiectul membrilor. Grila de programe se axeaxă pe publicul urban, pe care Sărbu șu Tucă speră să-l recâștige pe comsumul TV.

Conform audiențelor, exceptând copii, cei între 18-35 de ani nu mai urmăresc posturile clasice de televiziune.

Adrian Sârbu, despre proiect, la CNA:

  • „Istoria acestei inițiative vine dintr-o constatare reciprocă sau comună a unui fapt care aparține realității de azi: nivelul cultural al televiziunii din România a scăzut. Nu numai că a scăzut, dar și spectrul demografic căruia televiziunea din România se adresează s-a restrâns. Dacă ne uităm puțin mai atent, populația până în 30 de ani, cu excepția copiilor care mai consumă ceva televiziune, este într-un procent foarte mic și în scădere în fața televizoarelor.”

  • „Am constat că publicul urban cu o anumită suficiență materială și cu o educație superioară e din ce în ce mai puțin prezent în fața televizorului. El este foarte prezent în fața ecranelor smart. Noi am plecat de la această constatare. De asemenea, am plecat de la constatarea că TVR care ar fi trebuit să umple acest gol nu o face.
  • „Faptul că, pe de o parte, există un public în așteptarea unui conținut de alt fel și faptul că există o nevoie și în lumea pe care o reprezentăm, cea a jurnalismului, de a ne exprima și altfel ne-a dus la această inițiativă, aparent păguboasă, aparent dificil de a fi de succes, de a crea un canal de jurnalism și cultură urbană. Se numește Smart TV.
  • „Suntem în curs de repoziționare și a radioului Smart și veți vedea un tip de radio similar ca și poziționare cu canalul pe care vrem să îl lansăm. În acest demers ne bazăm pe resursele pe care le cunoaștem.” , a declarat acesta în sedința CNA conform paginademedia.ro.

Marius Tucă, administrator și acționar al Smart TV:

„Cred că România, în ultimii ani, suferă foarte tare la capitolul jurnalism independent, adevărat și Smart TV își propune să readucă ideea de jurnalism veritabil, prin oamenii săi, prin noi și prin programele sale. E foarte important ca reporterul care se află la Guvern sau la Președinție să aibă libertatea, independența editorială și demnitatea de a fi jurnalist.

Cred că lucrurile acestea lipsesc pe piața televiziunilor. Rar am văzut reporteri în adevăratul sens profesional al cuvântului. Ne propunem ca programele să aibă independența subiectivă a autorilor a prezentatorilor, dar bineînțeles și a producătorilor.

Cred că noi doi prin ce am făcut în acești 30 de ani putem să capacităm oameni, jurnaliști să respecte și să îndeplinească criteriile de care vorbeam mai devreme.

Pe partea de programe ne propunem să facem vedete oamenii de valoare. În momentul acesta cred că marile vedete sunt participanții la diferite concursuri, ceea ce mi se pare strigător la cer. În fiecare zi e o nouă vedetă în funcție de participarea la tot felul de show-uri.

Grila de programe Smart TV

Galerie foto - Adrian Sârbu și Marius Tucă, într-un nou proiect TV. Televiziunea Smart TV a primit licență de la CNA

Galerie foto – Adrian Sârbu și Marius Tucă, într-un nou proiect TV. Televiziunea Smart TV a primit licență de la CNA

ȘTIRILE OREI (durată cinci minute) – Programul conține cele mai importante informații ale orei și răspunde nevoii de informare rapidă și biectivă a telespectatorului. Selecția subiectelor se face în funcție de relevanță și în acord cu timpul pe care spectatorul îl are pentru a consuma știrile orei, pe televizor, calculator, tabletă sau mobil.

ȘTIRILE ZILEI. Jurnalul principal, difuzat la ora 19.00. Format nou pentru un program de știri confruntare jurnalistică între cei doi prezentatori ai programului, în care fiecare propune propria selecție de știri. În premieră pentru știri, propunem elemente de entertainment (ex stand up comedy analiză de spoturi publicitare). Este un program în care privitorilor li se solicită să propună/selecteze și să voteze agenda zilei Principalii furnizori de material filmat sunt mărcile din Social Media Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat).

SMART MORNING. Programul de dimineață se bazează pe două personalități complet diferite care reprezintă două generații importante în orice societate tineri vs adulți copii vs părinți naivul vs înțeleptul. Persoana matură are figură paternă, un adult care încă nu și-a pierdut înțelegerea și aprecierea față de joc dar care poate conversa despre subiecte le actuale, despre politică și economie. Este un bărbat înțelept așezat matur comic, sarcastic, acid. Celălalt prezentator este o tânără femeie sub 30 de ani o nonconformistă, dar principială și argumentată, o persoană sigură pe sine care poate ține piept înțeleptului educată și elegantă în vorbire astfel încât să reprezinte generația oamenilor tineri smart.

OAMENI SMART. Program de dezbateri pe subiectele zilei, conduse de gazda emisiunii alături de invitații săi. Elemente de diferențiere față de concurență selecția subiectelor și selecția invitaților. Această emisiune oglindește cel mai bine misiunea canalului aceea de a aduce în fața telespectatorului alți comentatori față de cei pe care îi vedem la canalele existente pe piață Selecția acestora se va face atent oameni definiți de valori autentice, validați profesional și capabili să livreze publicului modele și judecăți de valoare. Emisiunea este o platformă de exprimare pentru toate părțile implicate într-un subiect care este dezbătut.

MARIUS TUCĂ SHOW. Un subiect are întotdeauna o parte pro și una contra.

SMART TALK. Emisiunea este punctul în care subiectele zilei sunt comentate pe un ton relaxat scopul programului fiind acela de a provoca telespectatorii să vadă realitatea dintr-o altă perspectivă decât cea cu care sunt obișnuiți.

GÂNDURILE LUI CRISTOIU. Gazda emisiunii împreună cu jurnalistul Ion Cristoiu vor face o analiză săptămânală a principalelor evenimente. Pe lângă cei doi moderatori, emisiunea va avea invitați care dau valoare subiectelor alese oameni care participă activ la luarea deciziilor dar și oameni care prin experiența pe care o dețin aduc plus valoare și contextualizează din punct de vedere social, politic, economic și juridic tema aleasă pentru dezbatere. Emisiunea va aprofunda cauzele efectele implicațiile imediate și ulterioare ale evenimentelor la care se face referire. Sunt prezentat e toate punctele de vedere ale actorilor implicați în eveniment.

TE CREZI SMART? Quiz show un program fără limită de vârstă. Creatorii formatului Știi și câștigi revalorizează un program veșnic tânăr ..“Cine știe, câștigă se va auzi din nou in casele românilor. Pe lângă temele consacrate istorie geografie propunem categorii moderne în linia vieții de astazi joburi cultură urbană literatură modernă.

COMEDY MALL. Un comedy show bazat pe realitatea romanească văzută din perspectiva comică. Emisiunea este o parodie a vieții de zi cu zi a politicienilor și a personajelor mondene din România. Emisiunea se adresează unui public larg relativ avizat printr-un divertisment cu miză inspirat din realitatea politică socială și mondenă.

AVANGARDĂ ȘI PERMANENȚĂ. Gazda emisiunii aduce împreună cu invitații s i cultura și actul cultural în epoca internetului de mare viteză reașează limba română în secolul mișcării. Teme abordate de la filme blockbuster, până la lansări de carte, licitații de obiecte de artă festivaluri expoziții de artă.

SMARTOPOLIS. Emisiunea abordează teme de cultură urbană evenimente culturale care au loc în marile orașe, recenzii de filme, piese de teatru cărți festivaluri.

SPUNE-MI, DOCTORE! Un ghid pe teme de sănătate alimentație sport.

VRUM VRUM. Mașina tradițională și alte tehnologii de mișcare.

REȚEAUA SMART. Emisiunea este pe toată durata un „test de stress” la extrem pentru toate gadgeturile de pe piață.

PLANETA SMART. Ghid săpămânal pentru pasionații de călătorii, conform PaginaDeMedia.ro.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

5 Comments

5 Comments

  1. costin georgescu

    2019-06-07T13:08:45+03:00 at 13:08

    centrul medical dr georgescu din timisoara
    propune colaborare cu smart tv pe teme medicale

  2. rĂțel

    2019-06-07T12:11:40+03:00 at 12:11

    Dacă mai trăiau Brucan,Bârlădeanu,W.C.Tudor ș.a.ce echipă mai făceați…
    Tucă,musai cu bretele,altfel nici nu mă uit…

  3. nicolaie apolzan

    2019-06-07T11:37:44+03:00 at 11:37

    Cristoiu va da peste cap SMART.

  4. Brebenel

    2019-06-07T11:20:38+03:00 at 11:20

    am citit pana la ion cristoiu, apoi am plecat

  5. Mihaescu ALEXANDRU

    2019-06-06T16:33:20+03:00 at 16:33

    Dacă la-ti cooptat și pe ,,FOSILA COMUNISTA” Cristoiu , împreună cu ale sale gânduri VETI DA LOVITURA PE PIAȚA MEDIA în ce a ce privește destinul. Ca să sporiti audienta ar mai trebui introduși în grilă și tovarășii Iliescu , Dorneanu , Nastase , Tudorel T , de ce nu si Dragnea după eliberarea sa cu ale lor ,,GÂNDURI PRETIOASE” și mulți alții ca doar aveți de unde coopta , ca de 30 de ani ne-a mâncat si batjocorit DEMNITATEA , SUFLETELE și LIBERTATEA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top